– Jeg mener vi må opprette et nasjonalt senter for sunn skepsis – og det kan ligge i Ballangen

Pernille Sørensen gikk hardt ut mot Ballangens datasenterprosjekt fredag kveld.

Pernille Sørensen gikk hardt ut mot Ballangens datasenterprosjekt fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pernille Sørensen gikk fredag hardt ut mot Ballangens datasenterprosjekt. I beste sendetid.

DEL

Under fredagens episode av humorprogrammet Nytt på nytt, ble om lag fem minutter brukt til å harselere med Ballangens datasenterprosjekt.

Gjestene Peder Kjøs og Christine Koht var på lag med henholdsvis Pernille Sørensen og Johan Golden.

Lagene ble presentert fem prosjekter fra Ballangen, hvor oppgaven var å gjette hvilket prosjekt som hadde gått i vasken.

Les også:

– Nigeria-brev

Christine Koht slo fort fast at det var snakk om Ballangens planer om å få verdens største datasenter. Hun sammenlignet lovnadene om at Ballangen skulle få 3.000 nye arbeidsplasser med et brev fra en nigeriansk prins.

Les også:

– Noen ringer Ballangen og forteller «av alle kommuner i hele verden, så har vi lyst til å lage verdens største datasenter i Ballangen». Tenk deg det, det er Nigeria-brev, fleipet Koht.

Les også:

Programleder Bård Tufte Johansen leste fra notatene sine og fortalte panelet at det bor 860 mennesker i Ballangen sentrum.

– Hadde et tilsvarende tilbud kommet til Oslo kommune, ville vel det vært et tilbud på 750.000 arbeidsplasser, kommenterte Peder Kjøs.

Les også:

Bitcoin

Deretter tok Pernille Sørensen ordet.

– Det som jeg synes er aller søtest, er at nå er det et kanadisk bitcoin-selskap som skal være der i stedet. Og de i Ballangen sitter nå fortvilet og prøver å få dette til å bli noe positivt, samtidig som de prøver å finne ut hva bitcoin egentlig er.

– Prøv å forklare det til gamle Ballangværinger, eller hva man kaller dem, sa Sørensen og fulgte opp med en Ballangen-imitasjon:

– Det som er, er at det er imaginær valuta som du skal grave fram fra imaginære gruva inne på internett. De pengene gjemmes inne i en boks i skyen som bare du har nøkkel til.

Hele salen svarte med å bryte ut i latter.

Les også:

– Silicon Valley i Ballangen?

Johan Golden og Bård Tufte Johansen sa seg deretter enig i at kommunen burde hatt hjelp til å håndtere prosjektet.

– Jeg skjønner at de i Ballangen blir smigret. Vi nordmenn blir smigret hvis noen fra utlandet kommer og sier at de vil investere i oss. «Skal det bli Silicon Valley her i Ballangen?», fleipet Pernille Sørensen.

– Jeg mener vi må opprette et nasjonalt senter for sunn skepsis – og det kan legges i Ballangen, slo hun deretter fast.

Saken debatteres for øvrig også flitting på Ballangen før og nå på Facebook.

Artikkeltags