Den tjuende utgaven av årboka for Ballangen er lansert

Variert: Den 20. utgaven av årboka for Ballangen, utgitt av det lokale historielaget, presenterer mye interessant lesning.

Variert: Den 20. utgaven av årboka for Ballangen, utgitt av det lokale historielaget, presenterer mye interessant lesning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ballangen historielag kan glede historieinteresserte og alle andre med en ny utgave som dokumenterer kommunens spennende historie.

DEL

Den 20. årboka i rekken er som vanlig variert og innholdsrik. Over 92 sider presenteres en rekke interessante historier. Selv om det er lenge siden krigen, er den 2. verdenskrig et alltid tilbakevendende og nødvendig tema. To av artiklene handler om grenseloser, der vi kan lese om den uvurderlige innsatsen disse lokale kjentfolkene stod for under okkupasjonen og hvordan flere av dem havnet i Sachsenhausen, en av naziregimets sentrale konsentrasjonsleire. Boka inneholder også ei øyenvitneskildring som beskriver hvordan en 12-åring opplever sjøslaget i Djupvik 13. april 1940, der den tyske destroyeren «Erich Koellner» ble senket av den engelske marinen og slagskipet HMS «Warspite».

Bilder og kavalkade

 2018-årboka har også en artikkel om samferdselshistorie, om Petter Lind Bilruter. Og om «folketrygdens far», Ottar Lund. Han var fra Kjeldebotn og bodde der til fullført 6-årig middelskole, det som senere ble erstattet av realskole og gymnas.  Som den bergverkskommunen Ballangen er, har historielaget også inkludert en artikkel om den grå kalkspattmarmoren i Vassbotn der det ifølge Norges geologiske undersøkelse (NGU) var brudd fra tidlig 1880-tall. I tillegg er det også slektshistorie, biografier og mye mer. Og som enhver årbok med respekt for seg selv og sin leserskare, er årboka full av godt billedstoff og avsluttes med en rikholdig årskavalkade.

Artikkeltags