Starter opp kafé for å hjelpe andre

ARRANGERER KAFÉ: Internasjonal kvinnegruppe arrangerer kafé på Røde Kors-huset førstkommende lørdag. Inntekten går til krigsbarna i Syria. Initiativtaker Raneem Zartit i hvitt foran, omringet av venninner fra kvinnegruppa.                Foto: Privat

ARRANGERER KAFÉ: Internasjonal kvinnegruppe arrangerer kafé på Røde Kors-huset førstkommende lørdag. Inntekten går til krigsbarna i Syria. Initiativtaker Raneem Zartit i hvitt foran, omringet av venninner fra kvinnegruppa. Foto: Privat Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Raneem Zartit har selv flyktet fra krigen i Syria. Nå arrangerer hun og resten av internasjonal kvinnegruppe kafé til inntekt for krigsbarna.

DEL

Internasjonal kvinnegruppe i Ballangen håper å fylle Røde Kors-huset når de førstkommende lørdag disker opp med retter fra sine hjemland, der overskuddet skal gå til syriske barn.

Måtte gjøre noe

Syriske Raneem Zartit er initiativtaker til arrangementet, og ikke uten erfaring med hjelpearbeid. Hun har tidligere jobbet med dialog og menneskerettigheter for hjelpeorganisasjoner i Tyrkia, og vil nå stå opp for barna fra sitt eget hjemland.

– Når jeg ser bilder fra krigen, og barn som lider, så tenker jeg at det kunne ha vært mine egne, sier Raneem.

Hun forteller at spesielt da hun så TV-bildene fra de ødelagte byene, der barn mangler både mat og medisiner, kjente hun at hun måtte gjøre noe for å hjelpe.

– Jeg snakket med mine venninner, og vi ble enige om å arrangere kafé for å få inn penger.

God og spennende mat

Raneem har registrert at det er mange rundt i Norges land som samler inn penger til de syriske krigsbarna, og dette har også inspirert henne.

– Det er mange som gjør noe. Noen samler inn klær, og noen penger. Og vi vil gjerne bidra med noe av det vi kan, å lage god mat som vi kan selge, sier hun.

Kvinnene som nå gjør en innsats i Ballangen kommer fra både Sudan, Afghanistan, Etiopia og Eritrea – i tillegg til Syria. Maten de skal servere er tradisjonell mat fra deres hjemland, og de bruker av sine egne penger for å handle råvarer.

– Vi vil lage en buffé med masse god og spennende mat. I tillegg vil det bli kaffe og kaker, forteller Raneem, og håper folk i Ballangen vil støtte opp om arrangementet deres.

Artikkeltags