– Dette vil vi gjøre mer av

KOSTE SEG: Fagansvarlig Ida Storli, beboer Ranveig Gjøvik Olsen og hjelpepleier Wenche Storfjell koste seg på utedag på sykehjemmet.

KOSTE SEG: Fagansvarlig Ida Storli, beboer Ranveig Gjøvik Olsen og hjelpepleier Wenche Storfjell koste seg på utedag på sykehjemmet.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble et hjertelig møte mellom mennesker og dyr forleden. Anledningen var utedag på Ballangen sykehjem, med grilling og besøk av firbeinte.

DEL

- Dette er noe vi gjør av og til for å få en avveksling fra det daglige. Det er ikke så mye som skal til for å gjøre dagen mer innholdsrik og trivelig, sier Wenche Storfjell, hjelpepleier ved Ballangen sykehjem.

Godt innpakket i varme klær og pledd fikk beboerne nyte bålkaffe og pølser rundt bålpanna.

- Mange har jo vært vant til å være mye ute, så det er klart at det betyr noe for dem å komme seg ut. Vi blir jo alle litt kvikkere når vi kommer ut i frisk luft, sier Storfjell.

En ekstra bonus var besøk av to- og firbeinte fra Arctic Ranch. Tonje Rønnevig hadde tatt med seg hest og hund fra gården, og tilbød de gamle en runde med hest og vogn i området.

- Dette er noe vi ønsker å gjøre mer av, sier Storfjell. Utfordringen er at vi har mange rullestolbrukere, og trenger flere hender når vi skal ta såpass mange med ut på aktiviteter, sier hun, og oppfordrer frivillige til å melde seg dersom de kunne tenke seg å hjelpe til.

- Nå har vi også søkt om å få tildelt trehjulssykkel fra organisasjonen «Sammen på sykkel». Den ideelle organisasjon samarbeider med Gjensidigestiftelsen og deler hvert år ut elektriske sykler. Her står vi registrert som søkere, og håper på å få tildelt en sykkel eller to, sånn at vi kan gi beboerne med nedsatt funksjonsevne og mobilitet mulighet til å komme ut på sykkeltur. Men vi trenger som sagt hjelp for å kunne ta i bruk utstyret.

Artikkeltags