Oppgraderer Forsatunnelen – beregn ekstra tid når du skal passere

SKAL OPPGRADERES: Forsatunnelen. Foto: Geir Lande, Statens vegvesen.

SKAL OPPGRADERES: Forsatunnelen. Foto: Geir Lande, Statens vegvesen.

Eldre utstyr skiftes ut, samtidig som ny og moderne sikkerhetsutrustning bygges inn.

DEL

Den nær 50 år gamle tunnelen i Ballangen skal nå oppgraderes etter nye krav til sikkerhet. Brannslukkere, nødtelefoner, stengebommer og ny belysning er noe av det som skal på plass. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

– Oppgraderingen består av en rekke tiltak som skal øke sikkerheten for trafikanter og utrykningsetater ved for eksempel kollisjoner og bilbrann, eller hvis et kjøretøy plutselig må stanse, sier byggeleder Rune Karlsen i Statens vegvesen ifølge pressemeldinga.

Pågår et drøyt års tid

Forsatunnelen (tidligere Forsåtunnelen) er 685 meter lang og åpnet i 1970.

– Vi står foran omfattende arbeider, men i gamle tunneler vet vi ikke helt tilstanden før vi kommer oss til bak vegger og tak. Derfor må vi ta noe forbehold om anleggsperioden, men vi ser for oss at arbeidene vil vare ut neste år.

Beregn ekstra tid

Utenfor tunnelen er riggingen i gang, og i neste uke starter arbeidene.

– Vi er nødt til å begrense trafikken slik at vi kan jobbe trygt og mest mulig effektivt, men også for trafikantenes sikkerhet. Arbeidene kan pågå døgnet rundt. Det vil bli kortere perioder med stans i trafikken, men også stengninger på kveld/natt med fastsatte tider for å slippe igjennom med ledebil. Vi ber derfor trafikantene om å legge inn ekstra tid på vegen. Sjekk trafikkmeldingene på 175.no for nærmere informasjon, siteres Karlsen på i pressemeldinga.

Stengeplan fra mandag 30.09.2019

E6 Forsatunnelen vil bli stengt alle dager fra klokka 20:10 til 06.10 (neste dag). Gjennomslipp med ledebil kl. 20:30-21:30, 22:00-23:05, 23:35-01:30, 04:00-04:30 og 05:00-05:40.

Disse tidene gjelder til medio/slutten av oktober. Nye tidspunkt vil bli publisert. Sjekk www.175.no for oppdaterte trafikkmeldinger, skriver Statens vegvesen.

Statens vegvesen har hatt møter med kommunen og nødetatene om prosjektet.

På landsbasis skal rundt 200 riksvegtunneler lengre enn 500 meter oppgraderes etter den nye sikkerhetsforskriften. Fagernestunnelen i Narvik og Tømmernestunnelen i Hamarøy er de nærmeste som allerede har fått en slik oppgradering.

Artikkeltags