Frigir navnet på mannen som ble skutt og drept i jaktulykken

ETTERFORSKET: Politiet jobbet på åstedet klokken 11.30 onsdag.

ETTERFORSKET: Politiet jobbet på åstedet klokken 11.30 onsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

26-åring døde i Balsfjord.

DEL

Tirsdag omkom en 26 år gammel mann etter ei jaktulykke i Balsfjord. Mannen ble skutt og døde momentant av skadene.

Onsdag går politiet i Troms ut med navn på den avdøde og det var Mads Håvard Larsen fra Storsteinnes i Balsfjord kommune som omkom i jaktulykken. Navn er frigitt i samråd med de pårørende.

Videre opplyser politiet at en 41 år gammel mann fra Balsfjord er siktet for uaktsomt drap.

– Han er fortsatt i politiets varetekt og har forklart seg til politiet om henvendelsen. Etterforskningen er i en tidlig fase, men politiet har en rimelig god oppfatning av hendelsesforløpet. Videre etterforskning må avklare dette nærmere og av hensyn til etterforskning ønsker politiet å begrense informasjon som nå offentliggjøres, skriver politiet i en pressemelding.

Det var tirsdag kveld klokken 19.14 at operasjonssentralen i Troms politidistrikt fikk in en melding om at en mann var skutt under en jaktulykke. Det hadde skjedd innenfor området for avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune.

– Det var siktede selv som varslet politiet, og avdøde ble konstatert død ved ambulansepersonellets ankomst, skriver politiet.

Den siktede 41-åringen har i forklaringer sagt at han drev på med revejakt i området. Han skal ha oppfattet at han var alene i området.

– Ifølge egen forklaring har han forårsaket døden til Mads Håvard Larsen ved en ulykke idet han med ett rifleskudd har skutt Larsen idet han skulle felle en rev, formidler politiet.

Noen relasjonen mellom dem oppgis ikke annet enn at både siktede og avdøde var jegere.

Det skal foretas en rettsmedisinsk obduksjon av den avdøde. I tillegg fortsetter politiet med etterforskning i form av avhør, kriminaltekniske undersøkelser og analyser.

Artikkeltags