Jaktulykken: Den siktede 41-åringen er løslatt

LØSLATT: Den 41 år gamle mannen, som er siktet for uaktsomt drap på 26 år gamle Mads Håvard Larsen, ble løslatt torsdag ettermiddag. Politiet opplyser at de har ingen grunn til å tvile på hans forklaring om den tragiske hendelsen.

LØSLATT: Den 41 år gamle mannen, som er siktet for uaktsomt drap på 26 år gamle Mads Håvard Larsen, ble løslatt torsdag ettermiddag. Politiet opplyser at de har ingen grunn til å tvile på hans forklaring om den tragiske hendelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

26-åringen ble truffet av ett skudd og døde trolig momentant.

DEL

Nordlys: Politiet har valgt å ikke fremstille den siktede 41-åringen varetektsfengslet etter jaktulykken i Balsfjord.

Det opplyser politiadvokat Henriette Birkelund overfor Nordlys.

- Dersom man skal varetektsfengsles er det krav om fare for bevisforspillelse, gjentakelse eller unndragelse. Disse vilkårene er ikke til stede, sier Birkelund.

Det betyr at den siktede mannen er løslatt.

Truffet av ett skudd

- Han ble løslatt nå i ettermiddag, sier Birkelund.

Den avdøde mannen er torsdag obdusert ved UNN i Tromsø. Birkelund ønsker ikke å gå inn på funnene i den foreløpige obduksjonsrapporten.

Slik har 41-åringen forklart seg om de to skuddene 

Regionlensmann Andreas Nilsen forteller til Nordlys at han heller ikke ønsker å gå inn i detaljene fra den foreløpige rapporten, men forteller at obduksjonen viser at 26-åringen ble skutt av ett skudd.

- Vi vurderer det dithen at vedkommende døde momentant, sier Nilsen.

Forsvarer Svein Kristian Wikstrøm skal treffe den siktede 41-åringen torsdag kveld.

I politiavhør har mannen forklart at han har avfyrt to skudd i avfallsanlegget på Stormoen tirsdag kveld. Det første skuddet skal ha vært rettet mot en rev.

Løsnet to skudd

Deretter forflyttet han seg i terrenget og inntok en ny posisjon. Da han noen minutter senere trodde det samme dyret dukket opp i siktet igjen, løsnet han skudd nummer to.

Frigir navnet på mannen som ble skutt og drept i jaktulykken 

Det viste seg å være den nå avdøde 26-åringen.

De to jegerne har begge to pleid å jakte rev på avfallsanlegget på Stormoen.

- Såvidt vi har brakt på det rene, har de to rigget seg til for å jakte i ulike deler av anlegget. Det er et stort område, og det virker som at de har drevet jakt på ulike steder i området, sier Nilsen.

- Har et klart bilde av hendelsesforløpet

Regionlensmannen sier at politiet ikke har funnet grunn til å tvile på 41-åringens forklaring.

- Vi finner ingen grunn til å trekke siktedes forklaring i tvil. Vi mener at vi sitter med et klart bilde av hendelsesforløpet. Dette har vi formidlet til de pårørende for å gi dem så mye faktainformasjon som mulig om det som har skjedd, sier Nilsen.

Mann skutt og drept på revejakt i Balsfjord 

Området hvor ulykken skjedde er delvis opplyst og videoovervåket.

- Vi har sikret oss overvåkningsfilmene og vil gjennomgå disse. Vi er ennå usikre på om kameraene har fanget opp hendelsen, sier regionlensmannen til Nordlys.

Politiet vil også gjennomføre avhør i omgangskretsene til de to involverte, i tillegg til å gjennomgå elektroniske spor og eventuell kontakt mellom de to jegerne i tiden forut for ulykken.

- Dette er rutinemessige etterforskningsskritt, understreker Nilsen.

I tillegg vil det vurderes å gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen.

Artikkeltags