16 år gammel gutt mistet livet i snøskuterulykke

PREGET: Balsfjord-ordfører Gunda Johansen kjente gutten som omkom i en snøskuterulykke onsdag kveld. Hun forteller at lokalsamfunnet er preget etter flere alvorlige hendelser de siste ukene.

PREGET: Balsfjord-ordfører Gunda Johansen kjente gutten som omkom i en snøskuterulykke onsdag kveld. Hun forteller at lokalsamfunnet er preget etter flere alvorlige hendelser de siste ukene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

16-åringen var på tur med fire andre da ulykken skjedde. Livet hans sto ikke til å berge.

DEL

(Nordlys): En 16 år gammel gutt mistet livet i en snøskuterulykke i Balsfjord onsdag, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 20.30 onsdag kveld. Den omkomne var del av et følge på til sammen fem personer som var på tur i området ved Litlslettfjellet i Balsfjord, ikke langt fra Sagelvvatn. Gutten ble erklært død på stedet, skriver politiet i pressemeldingen.

Kommunalt kriseteam

16-åringen har tilhørighet i kommunen, opplyser regionlensmann Andreas Nilsen. Pårørende er varslet. De fire i turfølget blir også ivaretatt. De har status som vitner og vil bli avhørt av politiet for å klarlegge hendelsesforløpet.

Saken fortsetter under kartet

Gunda Johansen (Ap), ordfører i Balsfjord kommune, forteller at kommunen ble kjent med ulykken onsdag kveld.

– Sent i går kveld fikk vi melding om at det hadde skjedd en tragisk ulykke, hvor en av våre ungdommer hadde mistet livet, sier Johansen til Nordlys.

Kommunen har satt det psykososiale kriseteamet i aktivitet for å følge opp familie, ungdomsmiljøet og lokalsamfunnet. Johansen selv kjenner gutten og familien hans.

– Balsfjord kommune er ingen stor kommune. Vi lever i et lite lokalsamfunn der stort sett alle kjenner alle, og har forbindelser i alle retninger, forteller ordføreren.

Hardt rammet

Det er andre gang på kort tid at kommunen rammes hardt av en ulykke. 2. januar gikk et skred på Blåbærfjellet i Tamokdalen der fire skiturister mistet livet. Mandag i forrige uke ble en 22 år gammel mann fra Sortland hardt kvestet i en trafikkulykke på E8 ved Nordkjosbotn. Mannen ligger ennå alvorlig skadet på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Det har vært veldig mye i Balsfjord de siste 14 dagene, sier Gunda Johansen og fortsetter:

– Det er klart at bygdesamfunnet preges av slike alvorlige hendelser. Det er ikke noen som er uberørte av det.

Artikkeltags