Tidligere Bardu-ordfører er død: – Han var en utrolig fin person

GÅTT BORT: Reidar Kroken (1941-2019).

GÅTT BORT: Reidar Kroken (1941-2019). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Reidar Kroken (1941–2019) minnes som en fin støttespiller og et godt menneske, som brydde seg om menneskene rundt seg.

DEL

Nordlys: Tidligere Bardu-ordfører og Senterparti-politiker Reidar Kroken gikk bort onsdag, 77 år gammel. Han minnes som en god politiker, støttespiller og person.

Nåværende ordfører i Bardu, Toralf Heimdal, har kjent Kroken hele livet. Heimdal beskriver ham som en folkelig mann med glimt i øyet, og som en god politisk støttespiller.

– Reidar var utrolig godt likt, og han var en utrolig fin person som brydde seg om alle. Først og fremst kjenner jeg ham som en varm og humoristisk person, med veldig høy standing i Troms, sier Heimdal til Nordlys torsdag ettermiddag.

Det var Nye Troms som først omtalte saken.

En foregangsmann

Kroken satt som Bardu-ordfører for Senterpartiet i to perioder, jobbet som politisk rådgiver for fylkesordfører Ronald Rindestu på 90-tallet og blir beskrevet som en foregangsmann innen Landssammenslutninga for Vasskraftkommunar (LVK).

– Arbeidet hans med LVK har spilt en stor rolle for Bardu. Han ledet utvalget i begynnelsen, og satt som andre leder, om jeg husker riktig. Han kjempet mye for den saken.

Men Kroken var også god å ha som støtte i politikken. Både i medvind og motvind.

– Jeg var hjemme hos ham under en valgvake i 2011. Da gikk vi i Senterpartiet ned fra ni til tre representanter i kommunestyret. Jeg sto øverst på lista, og følte at jeg hadde rasert hele partiet. Da sa Reidar: «Nei, ta det med ro. Det svinger opp igjen.» Og det gjorde jo det, sier Heimdal.

– Kommer til å savne ham

Heimdal legger til at Kroken var den som ga ham flest og best råd i hans tid som ordfører, med både erfaring og ro.

– Reidar var veldig flink til å hjelpe meg å finne roen, og jobbe med de politiske sakene. Jeg kommer til å savne det. Å ha ham der. I tillegg var han veldig aktiv i kulturlivet i bygda, og sto på med både idretts- og ungdomslag. Han var interessert i alt og alle.

Kroken hadde slitt med helseproblemer i flere år, men Heimdal minnes ham fortsatt for sitt gode humør.

– Jeg tror han kommer til å bli husket best for den fantastiske latteren. Han var en person som flirte godt, mye og ofte. Hele familien ble preget av det fantastiske humøret hans. Og rent politisk er det nok den innsatsen han gjorde som Bardu-ordfører og leder i LVK som vil stå sterkest igjen, sier Heimdal.

Artikkeltags