Sjåføren stakk av etter påkjørselen på E6 i Indre Troms, men Lars fant spor etter den antatte synderen

FORTVILER: Reineier Lars Ante Oskal mistet en rein i en kollisjon på E6 i Bardu torsdag kveld. En trailer, som ifølge Oskal trolig kjørte på reinen, stoppet ikke opp etter hendelsen. På bildet viser Oskal fram deler av en lykt funnet på stedet.

FORTVILER: Reineier Lars Ante Oskal mistet en rein i en kollisjon på E6 i Bardu torsdag kveld. En trailer, som ifølge Oskal trolig kjørte på reinen, stoppet ikke opp etter hendelsen. På bildet viser Oskal fram deler av en lykt funnet på stedet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Ante Oskal mistet en simle på E6 torsdag kveld.

DEL

Torsdag kveld fikk reineier Lars Ante Oskal melding om at en av reinene hans var blitt påkjørt og drept ved Elverumskrysset på E6 i Bardu. Han dro umiddelbart til kollisjonsstedet der han også fant en personbil som var kjørt av veien.

– Det lå en bil i grøfta og en stor simle var blitt påkjørt. Sjåføren av bilen i grøfta fortalte at det var en trailer som kjørte på dyret, som gjorde at han havnet ut av veien. Han snittet vel selv borti dyret også, sier Oskal.

Det skriver Nordlys.no

Men det var det neste som skjedde som gjør at Oskal reagerer.

– Traileren hadde bare gasset på, fortalte han som lå i grøfta.

Havnet i grøfta

Politiet var torsdag kveld på stedet og bekrefter langt på vei hendelsesforløpet overfor Nordlys. Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, sier at det var totalt tre biler involvert i hendelsen. To personbiler og den nevnte traileren.

– Politiet har snakket med sjåføren som havnet i grøfta. Han forteller at han lå bak en personbil, da det kom en rein ut i veibanen. Han måtte foreta en unnamanøver for å ikke treffe dyret og havnet av veien, sier Meyer.

Han oppdaget etterpå at reinen var truffet og lå igjen død i veibanen. Verken personbilen eller traileren stoppet etter hendelsen, ifølge forklaringen gitt til politiet fra stedet.

– Veldig frustrerende

På handelsstedet fant også Oskal rester av det som trolig er den ene frontlykta på traileren.

Han håper nå at sjåføren av traileren melder seg.

– Det er veldig frustrerende. Nå gikk det heldigvis bra med sjåføren som havnet i grøfta, men det er en uting å ikke stoppe. Dette var jo også en yrkessjåfør. Da må vi kunne forvente at man stopper, sier Oskal.

– Se etter spor i veikanten

Han tror mange frykter de økonomiske konsekvensene av en reinpåkjørsel. Det har de ingen grunn til.

– Det er ingen tap for bileier om man kjører på en rein. Det er ingen grunn til å ikke melde ifra, sier Oskal.

Det eneste som kan være dyrt ved en reinpåkjørsel er å stikke av fra stedet, slik yrkessjåføren angivelig gjorde torsdag kveld.

– Det gjør at vi må politianmelde påkjørselen. Det gir også mye ekstraarbeid for oss.

På begynnelsen av vinteren, ved det første snøfallet, trekker reinen gjerne over veien. Der påkjørselen skjedde torsdag kveld har Oskal flyttvei for sin flokk.

– Folk kan se etter spor i veikanten. Det er en god indikasjon på at det er dyr i nærheten. Det gjelder både for rein og elg, sier reineieren.

Artikkeltags