Forsvarsansatte på Bardufoss frykter privatisering

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen kommer torsdag til å avgjøre om Forsvaret skal konkurranseutsette deler av vedlikeholdet, ifølge Forsvarets Forum.

Forslaget fra Forsvarsstaben er å kutte 150 til 170 stillinger i Luftforsvaret og legge ned Hærens verksteder i Bardufoss og Elverum. Dette skal spare rundt 50 stillinger.

Verkstedene driver i dag med vedlikehold av våpen og kjøretøy. Det foreslås at arbeidet skal utføres gjennom «strategiske drift- og beredskapsavtaler med norsk forsvarsindustri».

– Vi er spente på avgjørelsen. Første gang vi hørte om dette var i januar, og det har preget oss en god stund. Nå er vi bare oppgitt over hele greia, sier Jan Mikal Karlsen, som er fungerende leder for verkstedklubben på Bardufoss til Forsvarets Forum.

LO-forbundene Norges offisers- og spesialistforbund (NOF), Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Fellesforbundet har alle uttrykt bekymring og frykter en privatisering vil svekke beredskapen i Norge, har Fri Fagbevegelse skrevet.

Ledelsen i Forsvaret vil avvente med å kommentere til beslutningen er kjent, men viser til at forsvarssjefen kommer til å gå ut med sin beslutning mot slutten av uka.

Artikkeltags