Gå til sidens hovedinnhold

Barndomsvennene fra Bjerkvik skulle bare øve litt. Nå slipper de ny musikk

16 år og en pandemi etter de skilte lag, har de fire bjerkvikingene funnet sammen igjen. Neste år blir det album.

Det begynner bli noen år siden Vidar Vang, Gaute Fredriksen, Kenneth Simonsen og Raymond Jensen vokste opp sammen i Bjerkvik.

Eller som de selv oppsummerer det i ei pressemelding:

« ... spilte på samme fotballag, var i hverandres bursdager, lekte gjemsel og gikk på gulrotslang sammen, sang og spilte i de samme bandene – og var noen ganger forelsket i den samme jenta».

Gikk ulike veier

Et sted mellom nå og den gang da, flyttet de til Oslo, spilte konserter og landet platekontrakter, ble nominert til Spellemannspris, før de skilte lag. Rent musikalsk, understrekes det; «for barndomsvenner, de har man livet ut».

Vidar Vang har siden gitt ut flere soloalbum. Gaute Fredriksen, Kenneth Simonsen og Raymond Jensen har siden spilt i flere kritikerroste og Spellemannspris-vinnende band som My Midnight Creeps, The Dogs, wow!Signal, Shit City, Smoke Mohawk, The Devil & The Almighty Blues – for å nevne noe. Fredriksen ga ut sitt første soloalbum i 2018.

Les også

Vidar Vang hadde som mål å gi ut ett album. Nå kommer hans tiende: – Slippfesten til det første albumet kan aldri overgås

Gjenforent igjen

Vinteren 2020 krysset deres musikalske veier hverandre igjen, og det ene ledet fort til det andre.

«Et par euforiske øvinger på fire sanger Vidar og Gaute hadde jobbet med, resulterte raskt i en plan om å lage en EP – hos bandets femte medlem, produsent Cato 'Salsa' Thomassen, i det nybygde studioet hans på Filtvet, utenfor Oslo».

EP-planene ble fort erstattet med albumplaner, og allerede neste vår kommer et dobbeltalbum, ifølge pressemeldinga.

Men først blir det låtslipp fredag 18. juni. Låta har fått navnet «Uh, uh, uh (Du!)», og ser tilbake på drømmer om å spille rock 'n' roll i verdensmetropoler, og leve et luksuriøst rockestjerneliv – med perspektiv fra det livet som ble; med akustisk gitar, hverdagsliv og regninger og gjeld;

Men, veit du ka?

Æ gjer mæ faen

Æ drit i det i kveld

Førr, det blei du!

Uh, Uh, Uh (Du!)

Les også

Da Vidar åpnet pappeska for første gang siden 2006, fant han noe helt spesielt. Nå gir han ut tre album på én måned

Kommentarer til denne saken