Barnehagen har for tiden realfag som satsingsområde, og et viktig fokus for dem er lek og utforskning.

– Vi ønsker å stimulere barns nysgjerrighet og bidra til undring ved å gi barna magiske øyeblikk, sier Anita Grimeland, styrer i barnehagen.

Les også: Denne gjengen skal lære realfag til en barnehage: – Vi skal smake på leire og vise at mennesker leder strøm

Torsdag 15.11 var barnehagen på omvisning på campus Narvik hvor Ent3r Realfagshjelp blant annet lot barna være med på mange eksperiment. Barna fikk også en og en halv time fullpakka med lek, utforskning, magi, nysgjerrighet og undring.

– Størst glede var det å spore da barna oppdaget at de kunne stå flere i lenke hånd i hånd og fullføre strømkretsen med kroppene deres for å få lyspæren til å gløde, forteller studentene.

Barna fikk besøke betonglaben hvor de fikk se styrketest av en betongterning. De fikk også teste ut forskjellige gjenstanders flyteevne i vann, etter litt vannsprut kom det frem at de hadde gjort et slikt forsøk i barnehagen tidligere.

– Da kunne barna fortelle uvitende realfagsmentorer at en klementin med skallet på flyter godt, men dersom man skreller den så synker rett til bunns, sier en av studentene.

Alle barna var enige om at dagen på universitetet var morsom og spennende, og at de gjerne vil tilbake dit.

– Vi må bare få takke studentene Stian Mjøs, Kristian Stausland og Kaia Døssland for en super dag. Og en stor takk til Bengt Øverås og geolog Eirik Gjærløw for omvisningen, sier styreren i Soria Moria.