Nordlys: Klokken 17.30 torsdag fikk Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) melding fra at en fiskebåt som lå 10 nautiske mil utenfor Mefjord på Senja hadde fått problemer.

Det ble først meldt at båten hadde sunket. Senere ble det klart at båten hadde gått rundt, men ikke sunket. 

Det var tre turister om bord. Alle tre havnet i vannet.

Hentet opp

Luftambulansen rykket ut og lokaliserte den kantede båten. Kystvaktskipet KV Sortland ble også varslet og var raskt på stedet.

- Det var tre personer i båten. De fløt i vannet og ble hentet opp av mannskap fra Kystvakten. De er tatt med til Mefjordvær, der de blir ivaretatt, sier Tore Hongset, vaktleder ved HRS.

De tre er i god behold og blir tatt med til land av mannskapet på KV Sortland. Vaktsjef i Kystvakten, Erling Øksenvåg, forteller at turistene skal ha forklart at de ble påkjørt av en lastebåt og at det var derfor båten gikk rundt.

- Vi har en mistanke om hvilke båt det kan være snakk om. Ettersom dette har skjedd i norsk farvann, er politiet involvert og det er Troms politidistrikt som vil ha ansvar for saken, sier Øksenvåg.

Troms politidistrikt opplyser at de, i samarbeid med Kystvakta, har startet etterfoskning knyttet til et passaerende lasteskip som kan ha vært involvert i ulykken.

- Båten som kantret var en 19 fots aluminiumsbåt, mens det passerende skipet var en 106,5 meter lang tanker, opplyser politiet.

I god behold

Daglig leder ved Mefjord Brygge AS i Mefjordvær, Tommy Schanke Hansen, forteller at de tre personene var gjester hos dem.

- Jeg fikk beskjed for en time siden at en mann hadde falt over bord. De ringte selv nødnummeret og opplyste dette, sier han like før klokken 19.00.

Hansen forteller at de tre personene var tilreisende turister som har besøkt Senja flere ganger.

Også båten som gikk rundt vil bli hentet i land, forteller Hansen.

Det var lasteskipet Kay Marmara som passerte fiskebåten, og som nå er den del av politietterforskningen. Det er selskapet Fjord Shipping som drifter skipet.

Hugo Matre, pressekontakt for Fjord Shipping forteller til Nordlys at de har registrert at rederiet har et fartøy i området der det nå har vært en hendelse. 

- Det ble umiddelbart opprettet kontakt med båten. Når det skjer alvorlige hendelser er det prosedyrer og vi har satt i gang rutiner i tråd med prosedyren, sier han og legger til:

- Nå går vi gjennom øvelser, rutiner, og sjekker at ting er som de skal. Det innebærer å sjekke alle observasjoner som har vært og ettergå båten. Så langt er det ingen registrerte observasjoner eller vært registrert noe sammenstøt. Vi vil fortsette det arbeidet.