Gå til sidens hovedinnhold

Båtruten Evenes og Kjeldebotn er sikret

I dag har det vært anbudsåpning for sambandet Evenes – Kjeldebotn.

Ved frist for innlevering hadde Nordland fylkeskommune mottatt ett tilbud. Kontrakten tildeles Evenes Buss AS, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

I tilbudet fra Evenes Buss AS framkommer det at de både ønsker å drive båtruten mellom Evenes og Kjeldebotn. I tillegg ønsker de å starte opp bussruten mellom Evenes lufthavn og Evenesvika igjen.

– Vi er svært fornøyd med at vi nå får denne ruta opp å gå igjen. Vi har hele tiden hatt tro på at vi skulle få dette til, og har strukket oss, blant annet ved å øke tilskuddet til drift av båtruten, da vi ikke fikk godkjente anbud ved forrige utlysing, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen i pressemeldingen.

Kontraktsperioden er fra 1. juni i år til 31. mai neste år med muligheter for forlengelse i ett år.

I pressemeldingen fremkommer det at kontrakten mellom Nordland fylkeskommune og Evenes Buss AS, er en nettokontrakt der operatøren har drifts- og inntektsansvar. Billettinntektene tilfaller operatør.

Nordland fylkeskommune yter et årlig tilskudd til driften på 1,2 millioner kroner. I tillegg har det lokale næringsliv har forpliktet seg til å forhåndskjøpe billetter til kr. 160.000 kroner, som kan forhåndsfaktureres.

Det stilles krav til minimum to avganger hver retning mandag til fredag. Dette kravet stilles for å gi forbindelse til morgen- og et av ettermiddagsflyene på Harstad/Narvik lufthavn, skrive fylkeskommunen i pressemeldingen.

Les også

Det handler kun om vilje og et overkommelig pengebeløp, mener varaordføreren: – Fullt mulig å holde båtruta i gang

Les også

Flybåten: Formannskapet i Narvik er «sterkt bekymret»

Kommentarer til denne saken