I spillet er «Slaget om Narvik» og tungtvannsaksjonen på Rjukan fortalt i dataanimert drakt. I en såkalt «War Story» som er kalt Nordlys, styrer man den norske kvinnen Solveig som skal stoppe tyskerne. Det skriver NRK.

– Det høres underlig ut, sier den pensjonerte historikeren, Lars Borgersrud til NRK.

Historikeren mener spillet ikke forteller tydelig nok om historiene i spillet er ekte eller ikke.

– På den måten bidrar man til å skape forvirring, og det er jeg motstander av, sier Borgersrud.

Saken fortsetter under bildet.

 

Emil Lundedal Hammar, stipendiat i medie- og dokumentasjonsvitenskap ved UiT Norges arktiske universitet, mener det ikke er et problem at hovedkarakteren er en norsk kvinne.

– Gjennom sin egen versjon av Vemork-sabotasjen, forsøker spillutviklerne heller å fange følelsen av hvordan krigen i Norge ble opplevd. Dette kan gi motivasjon til at spillere kan gå videre og lære mer om krigshistorien i Norge, sier han.

Mange spillere av «Battlefield V» raste etter spillet tidligere i år annonserte spillbare kvinnelige karakterer. Flere spillentusiaster på diskusjonsforumet Reddit opplyser at de blant annet nekter å gjenopplive de kvinnelige karakterene de møter i spillet, skriver iTromsø.

– De negative reaksjonene vi nå ser på at det finnes kvinnelige soldater i spillet, tror jeg skyldes at de etablerte stereotypene utfordres. Det kan være naturlig for noen å reagere med sinne når deres maktposisjon i samfunnet blir utfordret, sier Emil Lundedal Hammar til iTromsø.

Les også: Battlefield-produsenten svarer - derfor legges spillet til Narvik