Beisfjordveien vurderes åpnet tirsdag morgen

DEL

Mandag klokken 14.28 gikk det et skred ved Beisfjordveien. Politiet og Statens vegvesen vurderer å åpne Beisfjordveien klokken 08.00 tirsdag morgen.

Dersom veien åpnes, vil den være åpen til klokken 12 på formiddagen. Da vil veien stenges på nytt på grunn av mye regn og rasfare i vente i området.

– Veien stenges igjen klokken 12 fordi det meldes om dårlig vær igjen utover dagen. Vi må ta nye vurderinger i løpet av dagen på grunn av været, sier Dag Kristiansen i Statens vegvesen.

– Det har gått et lite ras, som nesten ikke har gått over veien. Geolog har sjekket området og ser at det ligger mye snø i fjellsiden. Raset er så lite at vi har kjørt over det med biler.

Ifølge Kristiansen og operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt gjenstår det enda en ordentlig befaring med geolog i området. Den må utføres tirsdag morgen når det er tilstrekkelig med lys.

– Det skal ikke ha kommet mye snø på veien, men det vi frykter er at det skal komme mer. Vi er i dialog med kommunen som organiserer transport. Skredet har gått der det erfaringsmessig går en del skredet, men det er ikke et naturlig sted for skiløpere og folk å oppholde seg. Vi frykter derfor ikke at noen er tatt i skredet.

Ny vurdering av om veien kan åpnes, tas tirsdag klokken 08.

Artikkeltags