Gå til sidens hovedinnhold

Ber om hjelp til landbruksforvaltningen

Dermed overtar Harstad kommune nå deler av landbruksforvaltningen for Evenes kommune.

For abonnenter

Samarbeidsavtalen mellom de to kommunene gjelder oppgaver og treffe avgjørelser i deler av landbruksforvaltningen.

De oppgaver som Harstad kommune nå skal avhjelpe Evenes med er blant annet saksbehandling av søknader om produksjonstilskudd, regionale miljøtilskudd, drenering av jordbruksjord, nydyrking og veiledning av utbyggingssaker i landbruket.

Ifølge avtalen skal Harstad stille nødvendig personellmessig kapasitet til å løse oppgavene, samt ha personell med kompetanse på de fagområder som skal løses. Evenes på sin side gi nødvendig informasjon til gårdbrukere og andre innbyggere i kommunen om hvem som skal kontaktes når det gjelder tjenesteområdene avtalen gjelder i Harstad kommune.

Ifølge leder for plan og utvikling i Evenes kommune, Stein-Erik Fjellaksel lite ressurser i avdelingen til å utføre oppgavene innen landbruksforvaltningen.

– Derfor har vi valgt å inngå en avtale med Harstad kommune, opplyser Fjellaksel.

Arbeidsoppgavene som Harstad nå skal overta for Evenes kommune utgjør 20 prosent av ei fulltids rådgiverstilling innen landbruket, som utgjør 150.000 kroner inklusiv nødvendige reiser mellom Harstad og Evenes.

Avtalen gjelder i første omgang ut året, men Fjellaksel opplyser om at de skal evaluere avtalen etter årets slutt hvorvidt de skal videreføre samarbeidet med Harstad.

Kommentarer til denne saken