– Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Narvik og til å jobbe tett med medarbeiderne og ledelsen, forteller Bil i nords eier Thor Drechsler i en pressemelding fra Bil i nord.

Det betyr at Bil i nord snart har filialer i alle byer i Nordland og Troms.

– Det var riktig løsning

Til Fremover forteller daglig leder hos Bentro bil, Trond Frantzen, at mye av bakgrunnen for avgjørelsen er for å skape større trygghet for seg selv og de ansatte.

– Jeg har sett en tid at det har ganske stor risiko å kun drive med ett bilmerke. VI har drevet bra med Nissan og kunne nok enda gjort det en stund til, men jeg har sett at litt lenger frem i tid kunne det blitt en utfordring, forteller Frantzen.

For dem som enkeltbedrift ble det vanskelig å etablere seg med andre bilmerker da markedet ofte allerede var dekket i Narvik. Da Bil i nord tok kontakt rundt juletider åpnet muligheten seg.

– Det har pågått en prosess siden da. Jeg fikk et innblikk i hvordan de driver sin bedrift, og falt på at det var riktig løsning, forklarer Frantzen.

Frantzen nøler ikke når han sier at det ikke var en vanskelig avgjørelse å ta.

– Så lenge man blir enig om pris og betingelser så føler jeg at jeg hatt trygget de arbeidsplassene som er her, i stedet for risiko ved å drive videre som vi har gjort, sier den daglige lederen.

Han forteller at både han og Bil i nord har vært opptatt av at de ansatte som er der skal fortsette å være der som før.

– Jeg har forpliktet meg til å være avdelingsleder her i Narvik i mange år fremover, melder Frantzen.

Endring fra 1. mars

Bil i nord har ikke foreløpig Nissan i sin portefølje, noe de nå får hos Bentro bil. I tillegg vil Bentro bil kunne selge andre merker enn Nissan. Nøyaktig hvilke biler de vil ha i flåten sin er fortsatt noe uklart.

– Jeg synes det er spennende. Jeg gleder meg til å komme i gang med samarbeidet. Det blir givende, sier Frantzen.

Til Fremover sier Frantzen at den formelle overtakelsen er 1. mars.

– Det første som vil skje er navneendring og skilting av bygg, og så blir det å jobbe videre med strategier utover våren, sier Frantzen.

Ved sammenslåingen går de ansatte ved Bentro bil fra å være 11 til å ha godt over 200 kolleger. Frantzen mener det skaper trygghet å ha en større bedrift i ryggen.

– Det beste med det er at jeg føler meg tryggere. Jeg tror at vi gjør det som må til for å opprettholde arbeidsplasser, sier Frantzen.