Sent tirsdag ettermiddag fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien og havnet i en elv på E10 ved Evenes flyplass. Det ble sendt ut en patrulje til stedet for å undersøke saken. De fant bilen, men ikke bilføreren. Lenge var det uklart hvor føreren var blitt av.

Klokken 19.35 kunne operasjonsleder ved politiet i Nordland, Lars Halvorsen, opplyse til Fremover om at de hadde lokalisert føreren.

Fant føreren

– Vi har akkurat fått kontakt med føreren.

– Har dere noen formening om hva som har skjedd og hvor han har vært?

– Det vi vet er at bilen har kjørt av veien rundt klokken 15. Bilen har havnet i et lite elveleie. Vi fikk ikke melding om dette før flere timer etter hendelsen. Vi er blitt gjort kjent med at føreren har kommet seg ut av bilen ved egen hjelp og klart å kontakte helse. De har vært på stedet og hentet ham, og gitt ham nødvendig hjelp sier Halvorsen.

– Vet dere hvor føreren befinner seg nå?

– Ja, det vet vi, men det vil vi ikke si noe nærmere om per nå. Vi skal få en patrulje til å avhøre ham for å få klarlagt hendelsesforløpet.

Leiebil

Etter det Fremover kjenner til var en grunnene til at det var vanskelig å komme i kontakt med føreren fordi bilen er registrert på et leiebilselskap.

– Ja, det stemmer. Bilen er registrert som leiebil, bekrefter Lars Halvorsen.

– Vet dere om det var flere i bilen?

– Etter det vi vet per nå har vi ingen indikasjoner på at det var andre enn føreren i bilen da den kjørte ut av veien.

Skadeomfanget på føreren er ikke kjent.

– Vi jobber med å avklare både det og selve hendelsesforløpet, avslutter Halvorsen.