Her flyttes Trinigon

Flyttes: Både statuene «Lekende barn» og «Passasjeren» er flyttet. I tillegg ble frihetsmonumentet Trinigon flyttet og lagt på bakken natt til fredag. Alle foto: Acacia Johnson

Flyttes: Både statuene «Lekende barn» og «Passasjeren» er flyttet. I tillegg ble frihetsmonumentet Trinigon flyttet og lagt på bakken natt til fredag. Alle foto: Acacia Johnson Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå har det nasjonale frihetsmonumentet Trinigon gått i «dvale» fram til Det fjerde hjørnet er ferdigbygd. fra da Trinigon ble flyttet natt til fredag.

DEL

Jobben med Det fjerde hjørnet i Narvik er i gang for fullt.

Statuene «Lekende barn» og «Passasjeren» som begge sto plassert på Parkhalltaket er blitt flyttet til området utenfor Krigsmuseet i Narvik.

Nå er også Trinigon flyttet.

Like etter midnatt, natt til fredag, startet Peab anlegg flyttingen av monumentet Trinigon i Narvik.

Ved hjelp av kran, og med demontering av platene ble Trinigon flyttet.

Egentlig skulle flyttingen bare ta noen få timer, men det var litt vanskeligere enn først forventet, og flyttingen tok nesten seks timer.

Se bildeserie fra flyttingen.

Nå skal monumentet pakkes godt inn, og ligge på bakken til Det fjerde hjørnet er ferdigbygd. Når Trinigon igjen røyses vil den være flyttet et par meter.

Om 20 måneder skal Det fjerde hjørnet stå klart.

Følg prosessen

Fremover administrerer flere webkamera i byen. Det siste kameraet står på taket til Folkets Hus og skal følge med byggingen av «Nye Narvik Torv».

Følg prosessen på fremover.no/kamera

Artikkeltags