Samarbeidet begynte for seks år siden. Nå er 500–600 gaver i løpet av ukene frem til jul blitt det normale

GAVETRE: Kurt Stenersen i Narvik Røde Kors og Ina Framvik ved Quality Hotel Grand Royal i Narvik tar også i år imot gaver som gis videre til folk som trenger det.Foto: Frode Danielsen

GAVETRE: Kurt Stenersen i Narvik Røde Kors og Ina Framvik ved Quality Hotel Grand Royal i Narvik tar også i år imot gaver som gis videre til folk som trenger det.Foto: Frode Danielsen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Hit kan folk komme og gi gaver, sier Kurt Stenersen i Narvik Røde Kors og peker på juletreet som også i år er satt opp i resepsjonen på Quality Hotel Grand Royal i Narvik.

Mange bidrar

Gavene som blir lagt under treet nå i desember, blir gitt videre til personer som ellers neppe ville fått noe.

– Det er mange som har det trangt. Det er stusslig særlig når det er snakk om barn, sier Stenersen.

«Offisiell» startdato for aksjonen er fredag, men allerede torsdag formiddag hadde tre gaver funnet veien inn under treet.

Mange bidrar

– Det har tidligere år kommet folk helt fra Tysfjord for å legge gaver under treet, forteller Stenersen og legger til at de i løpet av ukene frem til jul har fått 500–600 gaver.

– Det har tidvis blitt så mye at de har ringt fra hotellet og sagt at nå måtte vi komme og hente fordi det var fullt.

Det er heller ikke bare innbyggerne i regionen som bidrar, men også gjester ved hotellet.

– Stamgjester har gått ut og kjøpt gaver og lagt under treet, forteller Ina Framvik ved hotellet.

– Vi har flere som kommer tilbake år etter år for å legge gave under treet. Vi synes det er veldig hyggelig at dette har blitt en del av juletradisjonen for mange, ifølge hotellsjef Therese K. Langbakk.

«Ekstra gave»

– De som gir er gjerne folk som kjøper inn en ekstra julegave når de er ute og handler. Vi legger oss ikke i hva pakkene inneholder, men gavene må merkes med «passer gutt 12 år» eller «passer jente åtte år», eksemplifiserer Kurt Stenersen.

– Gir etter hjertet

Han legger til at folk selv bestemmer hvor mye de vil bruke på gavene.

– Folk gir etter hjerte og lommebok. En liten gave kan være stor, påpeker han.

Røde Kors samarbeider med blant annet Frelsesarmeen for å distribuere gavene før jul.

– Vi samarbeider også med kirker og kommunen, forteller Stenersen.

Alle gavene blir ikke delt ut til jul, men fordelt utover året.

– Jeg kan ellers i året få telefon fra kommunen hvor de lurer på om vi har en gave som kan gis til en 15-åring. Alt som kommer inn blir gitt videre.

Gir penger

Nordic Choice Hotels – kjeden hotellet tilhører – gir i tillegg ti kroner for hver pakke til sitt Unicef-program for å bidra til at barn utsatt for menneskehandel får en trygg natts søvn.

Dessuten selger hotellet «gavekort» til 50 kroner stykket – en direkte pengegave til Narvik Røde Kors. I tillegg blar kjeden opp ti kroner pr. gavekort – og gir til Unicef-programmet.

Artikkeltags