9. klasse i Bjerkvik startet opp tre bedrifter. Gir overskuddet til en god sak

STOLT: 9. klasse er fornøyd med bedriftene sine.

STOLT: 9. klasse er fornøyd med bedriftene sine. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I regi av Ungt Entreprenørskap har niende klasse ved Bjerkvik skole laget flere elevbedrifter. Klassen har jobbet etter kompetansemål i lærerplanen, i tillegg til målene ungt entreprenørskap og Elevbedrift-løypa som gir tips om hvordan man kan starte en bedrift.

– Elevene har fått god hjelp og veiledning fra sine lærere Sanja Martinsen og Karoline Kristjansson med flere. De fikk innføring i hva elevbedrift er og de har sammen med sine lærere jobbet med idémyldring, CV- skriving, jobbsøknader, oppstart av bedrift, budsjett, regnskap og mye mer, sier Marianne Prestjord, avdelingsleder ved skolen.

I løpet av tiden elevene har jobbet med elevbedrift har klassen startet tre bedrifter som alle hadde salg og service som tema.

Den ene bedriften var Vinn/Finn som var et loppemarked og kafé. Den andre var Bollis Café, mens den siste var Bakst og Hjelp som tilbydde ulike tjenester, blant annet husvask, lufting av hund og barnepass.

– Elevene lærte å være kreative, samarbeide og løse problemer. De fikk også ny kunnskap og fornyet motivasjon, forteller Prestjord.

– Både lærere og elever syntes uka var både lærerik og innholdsrik. Det var stort engasjement rundt praktisk arbeid og elevene tok ansvar for arbeidet som skulle gjøres og gjorde en god jobb, legger hun til.

Overskuddet bedriftene fikk inn skal gå til Kreftsaken.

– Elevene fikk inn 5000 kroner og takker alle som støttet dem og bidro til en vellykket uke, sier avdelingslederen.

Artikkeltags