I Bjerkvik kan de kunsten å tenne julegrana: – Det ser jo ut som Coca-Cola reklamen

Foto:

DEL

– Vi har jo lyst til å gjøre noe fint for bygda vår. Så begynte vi å tenke, hvordan skal nissen ankomme?

Det sier Tone W. Rustad. Hun er leder i Bjerkvik Aktiv, en organisasjon med formålet «skape aktivitet for barn, unge, gamle og familier i bygda Bjerkvik».

De organiserer og arrangerer julegrantenningen i Bjerkvik hvert år, og de er veldig fornøyd med årets julegrantenning søndag 1. desember.

Coca-Cola reklamen

– Det var kanonbra. Det var faktisk ei som så på da nissen kom og sa «herregud, det ser jo ut som Coca-Cola reklamen». Tårene rant, så rørt ble hun, sier Tone W. Rustad.

Vanligvis har også barna brukt å nærmest springe ned julenissen. Men ikke i år.

– I år sto barna som noen lys og så på. Julegrantenningen i år ble spesiell, sier hun.

Julenissen kom kjørende til julegrantenninga i Bjerkvik - i ei gammel boble.

Julenissen kom kjørende til julegrantenninga i Bjerkvik - i ei gammel boble. Foto:

Juletreet står midt i sentrum av Bjerkvik, rett i nærheten av rundkjøringen.

Lederen i Bjerkvik Aktiv forsikrer samtidig om at de kommer til å arrangere julegrantenning også neste år, og før den tid har foreningen planer om mange andre arrangementer.

  Julegrantenningen i Bjerkvik. Video: Tonje W. Rustad  – Men hvordan skal vi toppe julegrantenningen i år? Nei, vi må bare planlegge, humrer Tone W. Rustad.

  Neste store aktivitet på tapetet for foreningen er Bjerkvikdagen, den 13. desember. Da skal åpningen av Hålogalandsbrua feries, med alt fra Lucia-tog til åpne idrettsaktiviteter, langåpne butikker og konsert i Bjerkvik.

  Deretter står det relativt ferske arrangementet for tur – nyttårsaften.

  – Vi starter med fakkeltog klokken 18.00, samme som hvert år. Fakkeltoget går fra sentrum og opp til kirken, der folk kan se på rakettene som skytes opp fra strandpromenaden. Etterpå er det åpent i kirka, og mulighet for å tenne et lys og ha en stille stund, sier Rustad.

  – Det er noe vi startet med i fjor, og det blir vi å fortsette med.

  Artikkeltags