Bjørn Arild Gram var ordfører i Steinkjer kommune fra 2007 til 2020, og ble i oktober 2021 utnevnt som kommunal- og distriktsminster i Jonas Gahr Støres regjering.

I tillegg til å være kommunal- og distriktsminister har Gram bakgrunn som ordfører ordfører i Steinkjer. 49-åringen var vararepresentant til Stortinget mellom 1993 og 2021. Gram var også statssekretær i Finansdepartementet mellom 2005–2007, skriver NTB.

Som kommunal- og distriktsminister har Gram vært sterkt involvert i saken om Framneslia, en tomt som både LKAB og Aker ønsker å få hånd om, og som kommunal- og distriktsministeren har lovd en løsning på etter som tomta eies av Statsbygg.

Ifølge Nrk er den nye forsvarsministeren en av de åtte Senterparti-mennene som var til stede på en hyttetur i 2016, hvor en melding ble sendt til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete. I den sto det «vi har lyst på fitta di». Det er ikke kjent hvem som sendte meldingen, men Navarsete har uttalt at hun opplevde meldingen som trakasserende.

Ifølge Dagbladet skal flere aktuelle kandidater de siste dagene ha takket nei til jobben som forsvarsminister.

Odd Roger Enoksen (Sp) varslet lørdag at han går av som statsråd, etter at VG publiserte en sak der det kom frem at han hadde en seksuell relasjon med en svært ung kvinne da han var statsråd i den forrige rødgrønne regjeringen.

Sigbjørn Gjelsvik (48) overtar jobben som kommunal- og distriktsminister etter Bjørn Arild Gram. Gjeldsvik var en av kandidatene som landets finansminister i høst.