Oppdatert: Bane Nor har sikret det meste av bølgeblikken på Bjørnfjell, men utelukker ikke at en og annen plate fortsatt kan være løs et sted. De ber folk være obs.

En stor mengde bølgeblikk ligger igjen etter et snøoverbygg brant ned onsdag.

Torsdag ettermiddag begynte det å blåse opp på Bjørnfjell, og Bane Nor meldte rett over 14.00 at det var farlig å ferdes i området. Vinden tok tak i bølgeblikk, og flere plater blåste rundt på Bjørnfjellplatået.

Snøoverbygget som brant var rundt tre kilometer fra grensen til Sverige.

– Vi er i full sving med å rydde og sikre bølgeblekken, sier Stein-Hugo Steffensen, fungerende områdedirektør på telefon fra Bjørnfjell torsdag.

Han er på stedet med havarikommisjonen, for å undersøke brannårsaken.

Det skal være snakk om en stor mengde materialer, og da også bølgeblekk, som ligger igjen etter brannen. Hele onsdag og og natt til torsdag var Ofoten Brann og mannskaper fra Bane Nor i sving med etterslukking. Arbeidet innebærte blant annet å rive opp deler av det nedraste snøoverbygget, for å kunne slukke under.

– Vi er i gang med å sikre det nå, men i mellomtiden må folk holde god avstand, og se opp for bølgeblekkplater. Helst bør ikke folk gå der før fredag formiddag. Først da får vi en ordentlig oversikt, sier Stein-Hugo Steffensen.