Ikke bare sikret hun seg jobb i Bodø kommune - Irene fikk 75.000 kroner i tillegg

Irene Hodø (27) var en av de første som takket ja til Bodø kommunes stipendstillinger til
sykepleier- og vernepleierstundender. I dag trives hun i jobben som sykepleier på Stadiontunet
sykehjem og bofelleskap.

Irene Hodø (27) var en av de første som takket ja til Bodø kommunes stipendstillinger til sykepleier- og vernepleierstundender. I dag trives hun i jobben som sykepleier på Stadiontunet sykehjem og bofelleskap. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I fjor lanserte Bodø kommune stipendstillinger til sykepleier- og vernepleierstudenter, med lovnad om 75.000 kroner i stipendpenger og i tillegg fast jobb både under og etter studier.

Over 30 personer har signert en slik avtale, det skulle bety mer enn to millioner stipendkroner - og kommunen anser det hele som en stor suksess så langt.

Det skriver Avisa Nordland.

Nå lyses det ut nye stipendstillinger, skriver Bodø kommune i en pressemelding.

Fast jobb

Ett av hovedkriteriene for å få stipendet er at man binder seg til å jobbe to år i kommunen når man har fullført utdanningen sin.

- Det er en stor trygghet å være garantert fast jobb etter studiene og jeg skal ikke legge skjul på at 75.000 kroner kommer godt med for en student, sier Irene Hodø (27) i nevnte melding.

Den nyutdannede sykepleieren var en av de første som takket ja til dette tilbudet fra kommunen og jobber i dag ved Stadiontunet sykehjem.

- Jeg trives veldig godt her sammen med mange dyktige kolleger. Dette er en arbeidsplass med en spennende arbeidshverdag, sier Hodø.

- Viktig satsing

Virksomhetsleder Ann Kristin Johnsen ved Stadiontunet sykehjem og bofelleskap er klar på at hun mener dette er en god og viktig satsing fra kommunen.

- Mangel på sykepleiere er en stor utfordring også i Bodø kommune. Med denne satsingen er kommunen offensiv i å tiltrekke seg nye sykepleiere og vernepleiere med fersk kompetanse, sier Johnsen.

Av de 30 sykepleierne og vernepleierne som så langt har takket ja til stipendstillinger i Bodø, er fem sykepleiere rekruttert til Stadiontunet.

Johnsen påpeker at en sykepleier ved et sykehjem har stor variasjon i arbeidsoppgavene.

 - Vi er som et minisykehus, der sykepleierne får mange varierte arbeidsoppgaver og spennende sykepleierfaglige utfordringer, sier Johnsen. 

Konkurrerer med andre

Leder for institusjonsområdet i Bodø kommune, Kirsten Willumsen, er klar på at hun mener ordningen med stipendstillinger har vært en suksess.

- Dette er en viktig satsing og helt nødvendig for å sikre et godt tjenestetilbud og nødvendig kompetanse i kommunen. Dette gjelder for hele helse- og omsorgsavdelingen, sier Willumsen i pressemeldingen.

Hun er også godt fornøyd med at denne satsingen fortsetter.

- Vi konkurrerer med andre arbeidsgivere, for eksempel sykehus, og dette er et grep som kan være med å gjøre det mer attraktivt å søke jobb som sykepleier eller vernepleier i kommunen, sier Willumsen.

Artikkeltags