Til sommeren kommer denne verdensstjernen til Nord-Norge

Tidenes konsert: Sting kommer til Bodø i juni neste år. Han vil trolig samle 10.000 mennesker i Nordlandshallen.

Tidenes konsert: Sting kommer til Bodø i juni neste år. Han vil trolig samle 10.000 mennesker i Nordlandshallen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sting kommer til Bodø og Nordlandshallen 18. juni neste år.

DEL

Bodø har hatt besøk av store artister før, men ingen kan måle seg med Sting, skriver Avisa Nordland.

Her snakker vi faktisk om en levende legende, en artist som har holdt seg på topp i en mannsalder, og som fortsatt er aktuell.

– Det er så fantastisk deilig å endelig kunne ønske velkommen til en stor innendørs konsert i Bodø. Dette har vi jobbet lenge med sammen med ledelsen i Bodø Spektrum, og det å endelig få alt det formelle på plass slik at vi kan ta imot en artist fra den absolutte øverste hyllen er bare så ubegripelig deilig. Jeg finner nesten ikke ord, sier Gøran Aamodt i Parken Live.

Stor test

Konserten blir altså i Nordlandshallen. Etter år med usikkerhet ble det nylig klart at publikumskapasiteten kunne økes fra om lag 5000 til over det dobbelte. Nettopp dette er bakteppet for at Sting i det hele tatt kan besøke Bodø.

– Dette blir en stor test ikke bare for oss som arrangør, men også for Bodø. Er byen stor nok? Vil det komme 10.000 mennesker på konserten? Jeg er optimistisk og mener at Sting definitivt bør selge ut Nordlandshallen. Han har utrolig mange hits, og den nyeste plata hans er skikkelig bra. Dessuten leverer han alltid gode konserter, sier Aamodt.

Billettene, som vil koste 725 kroner, legges ut mandag 12. desember.

– Denne konserten vil på mange måter sette standarden for senere konserter. Går det bra i juni vil vi hente flere stjerner.

Aamodt er klar på at det ikke finnes noen garantier.

– Vi er nok de eneste som kunne gjort en slik produksjon i Bodø. Parken Live har kapital nok til å kunne bære et underskudd.

Ny plate

På «57th & 9th»-turneen får Sting følge av et tremannsband som inkluderer hans trofaste gitarist Dominic Miller, samt Josh Freese (trommer) og Rufus Miller (gitar).

Plata, som har samme navn som turneen, ble utgitt 11. november. Det er Stings tolvte studioalbum som soloartist og hans første rock/pop-prosjekt på mer enn et tiår.

– Sting er hyperaktuell med denne plata. Han er dessuten hovedartist under årets Nobelkonsert nå på søndag, så de som eventuelt lurer på hva artisten står for i 2016, anbefales å ta en kikk på NRK søndags kveld. Vi får garantert se en uforskammet opplagt 65-åring som leverer hit på hit med en autoritet som kun er superstjerner forunt.

Komponisten, sangeren, skuespilleren, forfatteren og aktivisten Sting kommer fra Newcastle og flyttet til London i 1977 for å etablere The Police. Bandet ga ut fem studioalbum, mottok seks Grammy Awards og to Brit Awards.

Solgt 100 millioner

Siden 1989 har Sting gitt ut 14 soloalbum og mottatt ytterligere 10 Grammy Awards, to Brits, en Golden Globe, tre Oscar-nominasjoner, Billboard Magazines Century Award og MusiCares 2004 Person of the Year. I løpet av karrieren har Sting solgt nærmere 100 millioner album som soloartist og medlem av The Police.

Sting har hatt roller i mer enn 15 filmer og er forfatter av to bøker. Hans støtte til humanitære organisasjoner speiler hans kunstneriske virke.

Artikkeltags