Bodø Havns eks-sjef i hardt vær. Fløy på businessclass

Investeringer: Bodø havn har vært gjennom en betydelig utvikling. Ingvar M. Mathisen er direktør i det kommunale foretaket.arkivfoto

Investeringer: Bodø havn har vært gjennom en betydelig utvikling. Ingvar M. Mathisen er direktør i det kommunale foretaket.arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Havnedirektør i Oslo, Ingvar Mathisen, opprinnelig fra Narvik, er i hardt vær etter avsløringer om luksusreiser tilknyttet forretninger.

Dagbladet avdekket i september at kommunalt ansatte i Oslo, Bergen og Kristiansand Havn de siste årene har reist på luksusreiser til Kina. Oslo har etter Dagbladets funn betalt alene over 700.000 kroner for sine turer.

Mathisen har uttalt at han ikke vil granske sine kollegaers luksusreiser. Nå har Dagbladet funnet dokumentasjon som viser at Mathisen selv var på luksustur i 2010 da han fremdeles var havnesjef i Bodø.

Dagbladet har fått tilgang til programmet til Kina-turen Mathisen deltok på. Der kommer det fram at havnesjefen fikk tilbud mellom å fly på økonomiklasse og businessclass. Reiseregningen hans viser at han valgte det siste. Kina-turen hans kostet dermed 15 000 kroner ekstra, og sluttsummen for fly, hotell og frokost kom dermed på 38 000 kroner.

På spørsmål fra Dagbladet svarer havnesjefen følgende:

– Da jeg tiltrådte stillingen i Bodø Havn videreførte jeg for administrasjonen det som syntes å være etablert praksis for reiser og med forretningsmessig representasjon, temmelig lik den praksisen som var gjeldende da jeg arbeidet i det private næringsliv. Dette da Bodø Havn KF på de fleste områder er en forretningsvirksomhet.

– I tillegg til at jeg har fulgt etablert praksis for reiser og representasjon så informerte jeg Bodø havnestyre om større reiser før avreise, og alle mine reiseregninger ble attestert av en ansatt i økonomiavdelingen for deretter å bli godkjent ved signatur av styreleder – 5 forskjellige styreledere over 12 år – uten at jeg noen gang mottok spørsmål om praksis fra dem, kommunerevisjonen eller noen andre.

Både styreleder i Oslo Havn, Roger Schjerva og styremedlem Silje Kjosbakken var uvitende til Mathisens reise da Dagbladet tok kontakt.

Artikkeltags