Meglerfloskelen «sjelden mulighet» er viden kjent. I dette tilfellet kan ordene oppriktig tas i bruk. Nå er nemlig ei hytte lagt ut for salg på Katterjåkk, cirka tre kilometer inn på svensk side, og i Kiruna kommune. Og det er slettes ikke ofte at det skjer. Da hyttefeltet ble opprettet i 2006 ble det arrangert loddtrekning i Kiruna. Så stor er nemlig interessen for området.

– Vi solgte ei hytte der i 2014. Den gikk for 3,5 millioner. Denne hytten har en enda høyere standard enn den forrige, forteller eiendomsmegler Jonny Stormo i Eiendomsmegler 1 i Narvik.

Denne gangen er også selve hytten noe litt utenom det vanlige. Det hele gjenspeiles av prisantydningen på 4,5 millioner kroner. Det er langt over det som er hverdagskost for fritidsboliger i Narvik-regionen.

Les også:

«Lille Narvik» ved Katterjåkk

Som et hus på fjellet

Hvem enn som får tilslag på hytten får nesten 140 kvadratmeter å boltre seg på, fordelt blant annet på fire soverom.

Hele hytten har en standard som indikerer at den kan brukes av mange, og ikke minst gjennom hele året. Det er kort og godt som et vanlig bolighus.

– De som er interesserte i dette er gjerne folk som bruker området svært mye. Det er aktive folk som strekker sesongen svært langt, sier Stormo.

Les også:

 

Kjenner til stedet

Førstkommende helg er det visning på hytten. Og ifølge eiendomsmegleren har ikke interessen latt vente på seg.

– Det er både nordmenn og svensker som har meldt seg på. Vi erfarer at mange av dem som er interesserte i eiendom i dette området er folk som kjenner til stedet fra før. Det er gjerne folk som har hatt campingvogn, hytte eller leilighet her, forteller Stormo.

Tradisjonelt sett er denne og den kommende årstiden, med mørke og kulde, en rolig periode for salg av hytter. Men annonseringen av dette objektet er ikke tilfeldig.

– De som er interesserte i dette kan godt være folk som tenker å feire både jul og nyttår der. I tillegg til at de vil ha med seg mest mulig av sesongen. Da er det ikke mer enn tid av veien, bemerker Stormo.

Ski- og snøscootersesongen i Sverige er nemlig like om hjørnet.

Fikk du med deg denne?

 

Saken fortsetter under bildet:

 

Få andre muligheter

Det hittil nyeste tilbudet innen fritidseiendommer i det svensk/norske grenseområdet er feltet «Solpiggen». Ti nøkkelferdige hytter beliggende et ærlig steinkast over grensen. Ideelt for hyttehungrige nordlendinger, men det var bare et problem med det – det er nemlig kun forbeholdt til svensker.

Kirunas ordfører Kristina Zakrisson uttalte seg i januar i år til den svenske avisen Norrländska Socialdemokraten om eksklusiviteten for ikke bare svensker, men for Kiruna-folk.

– Det er viktig for oss, det er kjempemange Kiruna-beboere som vil bygge der og da foreslo vi at fritidshusene skal gå til køen, sa Zakrisson.

Køen hun siktet til ble satt opp for interesserte svensker som fikk føle på presset i området.

På norsk side er det heller ikke planer om noen nye fritidsboliger.

– Siste nytt fra Statskog er at det ikke skal løses ut flere festetomter i området. Erfaringen viser at når tilgangen på eiendommer blir lavere går prisene opp, forklarer Stormo.