Alarmselskap etter advarsel: To misforståelser og én nybegynnerfeil

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mandag gikk driftssjef i Securitas Stig Kristiansen ut med en advarsel, etter at han ble kontaktet av noen som ble oppringt på døren av noen som ønsket å «kontrollere brannvarslingsanlegg».

Personen som ble oppsøkt skal ha trodd det var noen som presenterte seg som fra Securitas som var på døren, noe Kristiansen avkreftet sterkt.

Senere på kvelden meldte politiet at også de hadde «mottatt meldinger om en mann som sjekket brannsikring i bolighus. Vi har vært i kontakt med vedkommende, han jobber i et vaktselskap.»

Han viste seg å være fra alarmselskapet Verisure.

– Dette er i hovedsak en misforståelse. Jeg har snakket med personen som har vært ute.

Det sier Glenn Støldal, pressekontakt i Verisure.

– Problemet er at når vi er ute så sier vi at vi er fra Verisure, men det er ikke altså lett å oppfatte, det er ikke en så kjent merkevare. Så vi sier at vi er fra Verisure, tidligere Securitas Direct, sier Støldal.

Securitas Direct skiftet i 2014 navn til Verisure.

– Han er også tydelig på at han viste ID-kortet, men ikke visittkort, for det har han ikke fått enda, sier Støldal.

– Det som ikke er bra og man kan ta selvkritikk på er at denne personen har sagt at han skal sjekke brannanlegget. Da har det gått litt fort i svingene, for det er ikke en fremgangsmåte vi kjenner oss igjen i. Hensikten når vi banker på hos folk er å fortelle om Verisures alarmer, hvordan de fungerer og hvordan man eventuelt skaffer seg alarm. Vi har nå skjerpet inn, og han har fått en ekstra innføring i hvordan man skal banke på hos folk. Den fremgangsmåten må vi bare beklage, sier Glenn Støldal.

– Vi har 29 fornøyde kunder i det området hvor han var i går, og det er første gang vi får en slik tilbakemelding. Det må tas på kontoen for nybegynnerfeil hos personen som var ute i går, rett og slett.

– Så dere sjekker ikke anlegg ute hos folk?

– Nei, og vi skal ikke si det heller. Det er ikke en del av vår prosedyre å si det, og vi sjekker heller ikke anleggene. Men det kan gå raskt i svingene når man gjør ting for første gang, sier Glenn Støldal.

Artikkeltags