– Leieboere fra helvete

Utleieren har ryddet mye i huset, men fortsatt bærer det og plassen utenfor preg av sine forrige beboere.

Utleieren har ryddet mye i huset, men fortsatt bærer det og plassen utenfor preg av sine forrige beboere. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Leieboerne tegnet i taket, etterlot mengder av skrot og hull i veggene.

DEL

(Siste) [Oppland Arbeiderblad] En mann på Gjøvik har havnet i en fortvilet situasjon. Han ønsker ikke å stå fram med navn, men Oppland Arbeiderblad har besøkt ham.

Han har i flere år leid ut et hus, uten å opplevde de store problemene. Det tok slutt da to kvinner flyttet inn høsten 2011.

– Man kan godt si at dette var leieboerne fra helvete. Etter at de flyttet, fylte jeg fem søppeldunker med skrot og måtte brenne en god del, sier mannen til Oppland Arbeiderblad.

– De bodde her i omtrent 13 måneder. Jeg har leid ut siden 2002 og hadde aldri noe trøbbel med dem jeg har leid ut til. Jeg har ikke opplevd makan til rot som jeg har hatt med disse to, forteller mannen til OA.

Ifølge utleieren var de to leietakerne sene med å betale husleie, men det var ikke det største problemet.

Huset var nemlig i en tragisk forfatning etter at de to kvinnene ble kastet ut. Den ene kvinnen hadde også et lite barn.

– Jeg har fått ryddet opp litt nå, men det er fortsatt en del skader. Jeg ga dem lov til å ha en hund, men plutselig var det 12-13 hunder her. Det er skader på veggene, gulvet og utrolig mye skrot, sier mannen.

Etter gjentatte advarsler ble kvinnene kastet ut i november.

– Det skal mye til før en utleier har rett til å kaste ut noen, men i november fikk jeg medhold av Namsmannen til å skifte lås, forteller utleieren.

Han viser fram flere papirer som dokumenterer erstatningskrav og forsikring.

– Vi brukte standardkontrakten fra Huseiernes Landsforbund, presiserer han.

Mannen rister på hodet over situasjonen han har havnet i. Han peker på flere malingsflekker, stygge hull i veggene og store riper i parketten.

– En stund så prøvde de seg på å lage utebord av gamle tromler. Det var nesten som om de hadde en liten fabrikk i huset. Jeg leide ut et hus, ikke en fabrikk, sier utleieren.

Han tror en stor del av skadene er et resultat av denne lille næringsvirksomheten. (ANB)

11. april fikk utleieren medhold i Forliksrådet i Gjøvik. Les mer!

Artikkeltags