– Lurt trill rundt

 Jeg føler meg både svindlet og lurt trill rundt av megler som ikke informerte om at vi ikke var en del av garantifondet, sier Siv Anita Olsen.

Jeg føler meg både svindlet og lurt trill rundt av megler som ikke informerte om at vi ikke var en del av garantifondet, sier Siv Anita Olsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Siv Anita Olsen tapte én million kroner på borettslagets konkurs og visste ikke at hun aldri fikk kjøpe sin egen leilighet,

DEL

(Siste) [NORDLYS] Tomasjord Amfi borettslag i Tromsø gikk konkurs i oktober 2010. Siv Anita Olsen kjøpte leilighet når bygget var nytt, og har nå bodd der i seks år. I dag føler hun seg lurt siden hun aldri var klar over at hun ikke har krav på å kjøpe eller selge sin egen leilighet.

– Jeg hadde aldri flyttet hit hvis jeg hadde visst at jeg hadde blitt så dårlig behandlet, sier hun til Nordlys.

– Lurt trill rundt

Olsen forklarer at hun har betalt til sammen nærmere en million kroner på leiligheten hun nå ikke får lov til å verken kjøpe eller selge.

– Jeg betalte nærmere 500.000 kroner i innskudd, og har betalt alle utgiftene til leilgiheten hver måned. Dette er penger jeg aldri vil få igjen, sier Olsen.

Eiendommen skal etter hvert legges ut for salg på det åpne markedet. De som allerede bor i en leilighet ved Tomasjord Amfi Borettslag får ikke kjøpe leilighet. Siv Anita Olsen mener situasjonen er håpløs.

– Det er ikke mulig for meg å selge eller leie ut siden borettslaget gikk konkurs, sier Olsen, og legger til at hun ikke var klar over reglene når hun skrev under kontrakten.

– Jeg føler meg både svindlet og lurt trill rundt av megler som ikke informerte om at vi ikke var en del av garantifondet.

Stor misnøye

Hun forteller at det er stor misnøye blant beboerne fra tidligere Tomasjord Amfi Borettslag. Hun har i flere år forsøkt å flytte fra leiligheten, og forteller at situasjonen har vært en verkebyll over lengre tid.

– Ingen av oss som allerede har betalt store summer for å bo her, får tilbud om å kjøpe leilighet, sier Olsen til Nordlys.

– Mange som bor her har gitt opp. De har flyttet her i fra, og vil ikke ha noe med dette å gjøre.

Olsen forteller at hun har holdt på leiligheten i håp om å få kjøpe den. Nå vil hun ha en løsning på situasjonen.

– Jeg har ikke råd til å flytte herfra uten å kunne selge leiligheten. Jeg har betalt alle regninger gjennom syv år, og skjønner ikke hvorfor jeg dermed skal bli dårlig behandlet, sier Olsen.

Les hele saken på Nordlys.no

(ANB)

Artikkeltags