(Siste)

Å lage en hotellstil på soverommet er ikke vanskelig – det gjelder bare å inkludere de rette elementene.

Prioritert rom

Det kan være behagelig å trekke seg tilbake på sitt personlige hotellrom etter en hektisk dag.

– Soverommet har blitt et stadig mer prioritert rom. Nå som alt annet i huset har blitt så åpent, har det tvunget seg frem et behov for et rom der man kan ha alenetid borte fra resten av familien. Soverommet er en av de få mulighetene vi har til å få et lukket rom, sier interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

Fra i utgangspunktet å være et sted for søvn, har rommet nå i større grad flere funksjoner, og vi bruker det for eksempel til å se på TV, jobbe eller lese bøker. Siden hotellene i årevis har hatt et bevisst forhold til dette med å kombinere soverom med oppholdsrom, er det helt naturlig at hotellrommene er en god inspirasjonskilde når man selv skal pusse opp soverommet.

Sju tips

Her er sju gode tips for hvordan man kan få et soverom i hotellstil:

1. Få laget et fint hodegjerde

Det er mange måter å markere veggen bak sengen på. Du kan kjøpe ferdig gavl, trekke en plate med et pent tekstil, tapetsere eller male rett på veggen. 

2. Vær bevisst med fargesettingen

Hvitt på hvitt gjør ikke mye for stemningen. Velg gjerne dunkle farger på vegger og tekstiler. Men vær heller ikke redd for å integrere sterkere farger som kanskje er det lille som gir prikken over i-en.

3. Tør å bruke mønstret tapet

Gjerne på alle fire vegger, men én vegg er også fint. Mønster gir rommet en ekstra dimensjon.

4. Prioriter belysning

Noen fine nattbordslamper og en tøff taklampe gjør mye mer for rommet enn et vanlig takpunkt.

5. Nattbord

Du har neppe sett et hotellrom uten noen form for nattbord. Alt fra kostbar design til billig redesign fungerer utmerket her.

6. Velg fine garderobeskap, eller puss opp noen du har

Hvite laminatskapdører kan ødelegge stemningen fullstendig. Gamle skap kan bli flotte om de males eller tapetseres i stil med resten av rommet.

7. Gjennomtenkte tekstiler

Tunge gardiner, sengeteppe(r) og puter i ulike størrelser er viktig for å gi rommet den lunheten vi søker. (ANB)