Gå til sidens hovedinnhold

- Kan avsløre Jodel-brukeren på få timer

Artikkelen er over 5 år gammel

Kripos og Jodel inngår samarbeid.

Spesialtilbud på Fremover + 8 uker for kun 99 kr – bestill her!'

Jodel og Kripos ønsker å gjøre det klart at anonymiteten på appen forsvinner om brukerne poster trusler. Derfor inngår de nå et samarbeid. Det skriver NRK.

Siden i april i fjor har det blitt rettet 16 alvorlige trusler mot norske skoler ved bruk av Jodel. Åtte av truslene har kommet i 2016, tre av dem rettet mot skoler i Nordland, der blant Narvik.

Les også: Politiet i Narvik har fått alle data etter bombetrusselen

– Før helgen ba vi «Jodel» om å bistå oss bedre, slik at vi enklere, raskere og mer sikkert kan identifisere de som står bak truslene. Vi opplever at «Jodel» nå ønsker å samarbeide enda tettere og vil bistå politiet med tilgjengelig informasjon om hvem som sender truslene, sier  Thomas Stærk, leder ved seksjon for internettrelatert etterforskningsstøtte i Kripos til NRK.

Les også: Nå vet politiet hvor bombetrusselen ble sendt fra

Samarbeidet skal gjøre det enklere og raskere å finne ut hvem som står bak eveneutlle trusler.

– Det kan være snakk om i løpet av få timer, litt avhengig av på når på døgnet truslen er fremsatt. Men før eller siden er vi relativt sikre på at vi vil finne ut hvem som står bak, sier Stærk.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

For iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/fremover.no/id675989247?l=nb&mt=8

For Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.nyhetsvarsel.fremover&hl=no

Kommentarer til denne saken