Åpner skolene igjen etter bombetrussel

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Spesialtilbud på Fremover + 8 uker for kun 99 kr – bestill her!

Narvik kommune har sammen med politiet vurdert situasjonen etter bombetrusselen mot skolene i Narvik. De har kommet frem til at alle kommunale skolebygg åpnes klokken 16  i dag, fredag.

- Alle planlagte aktiviteter i kommunale skolebygg kan gå som normalt etter denne tid. Det må tas kontakt med arrangørene for nærmere informasjon om den faktiske gjennomføringen, skriver kommunen i en pressemelding.

Alle kommunale skoler har ordinær drift fra og med førstkommende mandag.

- Narvik kommune vil evaluere tiltak og samarbeid som er gjennomført.  Konsekvenser som følge av denne hendelse vil også kartlegges, skriver de i pressemeldingen.

Les også: Dette gir enorme samfunnsøkonomiske konsekvenser

Ordfører Rune Edvardsen beklager den usikkerheten og de konsekvensene hendelsen har medført for lokalsamfunnet. Han berømmer også innbyggerne for å ha beholdt roen i en vanskelig situasjon.

Les også: - Dette har skapt frykt i Narvik

Vondt at elever på skolen står bak trusselen

- Alle de tre studiestedene ved Narvik videregående skole er gjennomsøkt av politiet, uten at det er funnet noe. Det betyr at skolen holder åpent som normalt på mandag, sier konstituert utdanningssjef Øystein Johannessen.

Etterforskningen viser at trusselen som ble sendt ut onsdag, er sendt fra Narvik videregående skole, studiested Oscarsborg. Konstituert utdanningssjef Øystein Johannessen synes det er vondt å vite at en ungdom på en av hans skoler står bak trusselen.

- Vi jobber aktivt med holdninger blant ungdommene våre. Alle elevene ved Oscarsborg har vært gjennom kurs i nett-vett og holdninger ved bruk av sosiale medier. Det vi har erfart nå er jo at nye plattformer gir enda større behov for å jobbe kontinuerlig med dette. Det vil vi til å ta på alvor og legge vekt på mot alle våre skoler, sier Johannessen.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er. Last ned Fremovers app og få varsel på mobilen om blant annet store nyheter, trafikkulykker og stengte veier i regionen.

For iPhone: https://itunes.apple.com/no/app/fremover.no/id675989247?l=nb&mt=8

For Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.nyhetsvarsel.fremover&hl=no

Artikkeltags