Nå blir det snart slutt på lys når du passerer bomstasjonen

MØRKT: Her er bomstasjonen ved Hålogalandsbrua. Snart blir det ikke noe lyssignal når man passerer bomstasjonen.

MØRKT: Her er bomstasjonen ved Hålogalandsbrua. Snart blir det ikke noe lyssignal når man passerer bomstasjonen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal spare penger.

DEL

Statens vegvesen melder onsdag at det snart blir slutt på lyssignal i bomstasjonene. Slukkingen trår i kraft 6. april i år og skjer over hele landet.

– Det er flere årsaker til at lyssignalene nå tas ned. Først og fremst koster det mye penger å etablere og drifte lysene, såkalte kvitteringslys for passeringer, som står plassert foran hver bomstasjon i hele landet. I tillegg er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Ifølge dem er dette et av flere tiltak for å effektivisere driften av bompengesektoren.

Leder for Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet, Egil Aasheim, peker på at det er er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift, i lys av gjennomføringen av bompengereformen.

I forkant av vedtaket om fjerning har forslaget vært ute på ekstern høring. Både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill.

– Konklusjonen er at alle lyssignal i landet skal tas ned. Lysene skal derfor slukkes ved samtlige bomstasjoner 6. april 2019, informerer veivesenet.

Selve lysstolpene blir tatt ned «så snart det er praktisk mulig».

Nye bomstasjonsanlegg vil altså ikke få opp lysstolper.

Det blir heretter ikke satt opp lysstolper på nye anlegg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken