Politiet: Brannen på Liland er ferdig etterforsket

Rundt én time etter at brannen ble meldt på Liland skole, var bygget overtent. Brannmannskapene konsentrerte seg da om å berge nabobyggt; administrasjonsfløyen.

Rundt én time etter at brannen ble meldt på Liland skole, var bygget overtent. Brannmannskapene konsentrerte seg da om å berge nabobyggt; administrasjonsfløyen. Foto:

Den hovedmistenkte ble tidlig pekt ut.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Politiet mener å ha funnet årsaken til brannen på Liland skole for en uke siden.

Se video fra brannen her.

Tidlig utpekt som hovedmistenkt

To dager etter brannen startet politiets etterforskning i branntomta. Allerede da var den hovedmistenkte det gamle sikringsskapet – sammen med ventilasjonssystemet – som sto plassert rett innenfor inngangen, midt i bygget.

Det var også her de første flammene brøt ut fra gjennom taket.

Ett av vitnene så også at det kom røyk fra tavlerommet like før flammene slo gjennom.

Ferdig før helgen

– Vi tok med sikringstavlen fra branntomta og har undersøkt den videre, forteller politistasjonssjef Morten Hole ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Saken fortsetter under bildet:

Sikringsskapet ble tidlig utpekt som hovedmistenkt. Nå har politiet konkludert med at det var her brannen startet.

Sikringsskapet ble tidlig utpekt som hovedmistenkt. Nå har politiet konkludert med at det var her brannen startet. Foto:

– Sannsynligvis har en lysbue ved hovedstrømsuttaket ført til kortslutning og brann, sier Hole til Fremover, som legger til at politiet anser saken som ferdig etterforsket.

Saken fortsetter under bilet:

Politistasjonssjef Morten Hole.

Politistasjonssjef Morten Hole. Foto:

– Vi hadde egentlig konklusjonen klar før helgen, men av taktiske hensyn har vi valgt å holde dette internt i påvente av et par vitneavhør som ble gjort i helgen.

Midlertidige ungdomsskole i omsorgssenteret

Torsdag skal fem arkitektkontor møte kommuneledelsen for å starte arbeidet med å planlegge ny skole i Evenes.

Dette arbeidet ble påbegynt med en prekvalifisering til en arkitektkonkurranse i høst, og morgendagens møte ble avtalt før jul.

Ungdomsskolefløya på Liland skole ble helt nedbrent etter brannen, og elevene i ungdomsskolen vil nå få midlertidige lokaler i andre og tredje etasje på omsorgssenteret i Evenes.

Saken fortsetter under bildet:

Ungdomsskolefløya på Liland skole etter brannen tirsdag 3. januar.

Ungdomsskolefløya på Liland skole etter brannen tirsdag 3. januar. Foto:

Når en eventuell ny ungdomsskole står ferdig er ikke klart, men utvelgelsen av arkitekten som får i oppgave å tegne ny skole i Evenes er ventet i løpet av våren.

Ny skole med plass til 350 elever

Rådmann Steinar Sørensen har tidligere fortalt at oppdraget blir å bygge en ny skole – eller å renovere deler av Liland skole.

Dersom Liland skole skal renoveres er det imidlertid kun administrasjonsfløyen, som brannmannskapene så vidt klarte å berge under brannen i forrige uke, som vil bestå.

En ny skole er planlagt bygd med plass til rundet 350 elever. Liland skole har i dag 148 elever fordelt fra 1. til 10. klasse.

Her kan du lese alle sakene fra brannen på Liland skole.

Artikkeltags