Like etter at de hadde fått ny brannbil ble den tatt i bruk

SLUKKING: Den nye brannbilen ble umiddelbart tatt i bruk i en øvelse.

SLUKKING: Den nye brannbilen ble umiddelbart tatt i bruk i en øvelse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ofoten brann har fått en helt spesiell brannbil.

DEL

Statens vegvesen har sammen med Ofoten brann og redning kjøpt en ny brannbil. Det noe spesielle samarbeidet skyldes at den nye brannbilen er spesialtilpasset tunnelbranner.

Avdelingsdirektør for Statens vegvesen vegavdeling Midtre Hålogaland, Geir Jørgensen, formidler at brann i tunnel er en ekstraordinær utfordring.

– Vi er derfor glad for at vi får på plass denne nye brannbilen. Den har en veldig stor slagkraft og vil være et godt hjelpemiddel hvis det skulle oppstå brann i en av tunnelene i distriktet, kommer det fra Jørgensen.

Mange tunneler

Ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen skal den nye brannbilen dekke tunnelene Stetindtunnelen, Efjordtunnelen, Tømmeråstunnelen, Neppviktunnelen, Brattlitunnelen og Kjøpsviktunnelen på riksvei 827. Det kan også bli aktuelt å bruke bilen i Forsatunnelen på E6 et stykke unna.

BRUKT: Brannbilen har tidligere tjenestegjort ved Stord lufthavn.

BRUKT: Brannbilen har tidligere tjenestegjort ved Stord lufthavn. Foto:

– Med avtalen om anskaffelse av denne bilen markerer vi på mange måter at en langvarig prosess rundt brannsikkerheten i disse tunnelene er brakt til ende. Det er nok både vi og Ofoten brann og redning glad for, siteres Jørgensen på.

Brannbilen har blant annet:

  • Termisk kamera
  • Vannkanon som kan styres fra kabinen
  • 7.000 liter vann
  • 500 liter skum
  • Pulveraggregat med 150 kilo pulver
  • Slukketeppe for brann i kjøretøy

Kilde: Statens vegvesen

Tente på bil

To millioner kroner har det kostet å hente brannbilen fra Stord lufthavn, hvor den har operert tidligere. Nå er det også montert en del ekstra utstyr på den. Brannbilen har god kapasitet, og rommer et helt brannlag.

Ofoten brann fikk overlevert det nye vidunderet onsdag, og allerede samme dag ble den tatt i bruk. Da ble det nemlig gjennomført en brann- og redningsøvelse i Kjøpsviktunnelen for å trene slukking og redning i forbindelse med en bilbrann.

– Vi tente på en bil inne i tunnelen og gjorde dette så realistisk som mulig slik at vi får testet den nye brannbilen, sier Kjell Agnar Mikalsen, brannvernleder i Statens vegvesen i Midtre Hålogaland.

BRANNTEPPE: Er noe av utstyret den nye brannbilen kan skilte med.

BRANNTEPPE: Er noe av utstyret den nye brannbilen kan skilte med. Foto:

Artikkeltags