Nyheter fra Fremovers nyhetsstudio 27.juni

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Politiet rykket ut til Evenes: Utagerende person

Torsdag formiddag rykket politiet i Narvik ut til Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Årsaken er at det var en utagerende person ombord i et fly som var på vei til lufthavnen.

Klokken 10.25 melder Nordland politidistrikt på Twitter at de har kontroll på en person, men at de ikke visste hva som hadde skjedd. Det skulle undersøkes. Senere kommer det fram fra politiet at personen har forulempet tre kabinansatte både verbalt og fysisk. Mannspersonen var beruset, og rettet seg ikke etter de beskjedene han fikk. Hendelsen skjedde ombord i et Norwegian-fly på vei fra Oslo lufthavn Gardermoen. Flyselskapet vil skrive rapport og anmelde forholdet.

Deler ut to millioner til sommerjobb for ungdom

Nordland fylkeskommune melder at det har kommet inn 58 søknader til deres sommerjobb-ordning.

- Det er alders- og sykehjem, bo- og servicesenter og tilsvarende i kommunene i Nordland som kan søke tilskuddet slik at ungdom kan engasjeres til sommerjobb innen helse og omsorg, melder fylkeskommunen.

Midlene skal brukes til å engasjere ungdom i alderen 15 til 18 år. I fjor var tilskuddet fra fylket en million kroner, og i år er det altså doblet. Søknader har kommet inn fra Gildeskål, Tysfjord, Lurøy, Værøy, Vågan, Moskenes, Saltdal, Bø, Fauske, Grane, Dønna, Hamarøy, Bindal, Rana, Røst, Hemnes, Vega, Leirfjord, Brønnøy, Meløy, Evenes, Sømna, Narvik, Bodø, Træna, Vefsn, Hadsel, Vevelstad og Ballangen.

Brann i kjøretøy i Bjerkvik

Brannvesenet rykket ut like før klokken 17 torsdag i retning Bjerkvik. Ifølge vaktleder ved 110-sentralen gjaldt det brann i et kjøretøy som sto parkert ved et hus i Bjerkvik/Elvegårdsveien.

En traktor forsøkte trekke bilen unna huset, og brannvesenet ankom og fikk slukket brannen. Det skal ikke være fare for spredning og ikke meldt om personskader, formidlet operasjonssentralen i Nordland på twitter klokken 17:09.

– Brannvesenet har nå kontroll på brannen. Hvorfor det har skjedd kan vi ikke si på nåværende tidspunkt, sa operasjonssentralen i Nordland til Fremover klokken 17:40.

Artikkeltags