Fylkesråd maner til fornuft om Brønnøysundregistrene

Tomas Norvoll maner til fornuft om Brønnøysundregistrene. De har også kontor i Narvik. Arkivfoto

Tomas Norvoll maner til fornuft om Brønnøysundregistrene. De har også kontor i Narvik. Arkivfoto

I forslaget til statsbudsjett ligger det an til store kutt for Brønnøysundregistrene. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll gir likevel ikke opp håpet om at fornuften må seire.

DEL

I et notat til næringskomiteen på Stortinget, vil fylkesrådsleder Tomas Norvoll mane til fornuft når det gjelder Brønnøysundregistrene.

– Brønnøysundregistrene har viktige statlige oppgaver som skal gjennomføres. De har til og med i noen grad fått utvidede oppgaver. Men når det kommer til finansiering, er det bare kutt som gjelder for denne regjeringen, sier en frustrert fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i en pressemelding.

Les også: Narvik kan miste statlige arbeidsplasser

Han mener at med nybygg på trappene ligger alt til rette for å styrke hjørnesteinsbedriften.

– Men når de økte kostnadene til nye og forbedrede kontorlokaler skal dekkes opp av driftsmidler, da betyr det i stedet at man må redusere med inntil 50 arbeidstakere. Det er intet mindre enn en katastrofe – og svært kortsiktig tenkt, argumenterer Norvoll i pressemeldingen.

– Det viktige her er at staten gjennom sin styring, kan velge å styrke statlige distriktsarbeidsplasser. I stedet bygger de ned distriktene og sentraliserer. Det finner vi oss ikke i, sier Norvoll.

Les også: Minst 50 mister jobben i Brønnøysundregistrene

– Brønnøysundregistrene er blant landets fremste på digitalisering av både næringslivet og det offentlige. At det kuttes i en tid der det burde satses, er i beste fall et paradoks, påpeker fylkesrådsleder Norvoll.

Fylkesrådsleder Norvoll vil derfor gi klar beskjed til næringskomiteen om sitt syn på forslaget til statsbudsjett.

– Vi har fått nok sentraliseringsmedisin fra denne regjeringen. Bygg ut statlige kompetansearbeidsplasser i Brønnøysund. Det er vinn vinn for både å sikre gode register-tjenester, og å sikre vekst i distrikts-Nordland.

Artikkeltags