Sjekk den medaljefangsten

Narvik Atletklubb stilte med fyldig tropp brytere.

Narvik Atletklubb stilte med fyldig tropp brytere.

Artikkelen er over 2 år gammel

Åtte brytere kom hjem fra Boden i Sverige med medaljer.

DEL

Narvik Atletklubb reiste ut på sitt andre stevne for sesongen. Denne helgen sto Boden og Bodenbrottningarna for tur. Dette er en av atletklubbens faste stevner. 14 unge brytere fra Narvik deltok.  Simon Kuraas Johnsen og Preben Akselsen ble hjemme med sykdom. Alexander Olsen fikk fri ettersom han har hatt stor treningsmengde og landslagssamling forrige helg.

Nærmer seg 20 brytere

Atletklubben begynner nå å vokse med tanke på utøvere som reiser. Hadde alle sammen vært med ville gruppen ha nærmet seg 20 brytere på tur. Atletklubben hadde også tatt med to nye brytere – William Nilsen og Sebastian Munkli. Begge er 12 år og startet med bryting i høst. William Nilsen deltok i klasse Pojk 42kg og fikk noe å bryne seg på fra første kamp, Sebastian Munkli deltok i klasse pojk 38kg og tok med seg bronse hjem. Dette er gutter som er kommet inn til klubben via ekstra trening fra fotballen. Atletklubben har jevnt over åtte fotballgutter som trener sammen med bryteguttene for å få god motorikk og fysikk. Disse to har tatt steg og satser også på bryting sidestilt med fotballen. Klubben håper å få med flere av disse guttene på brytelaget.

Toer sammenlagt

Atletklubben presterer fortsatt sterkt i klassen pojk/gutt, og kom denne gangen på en god andreplass sammenlagt. Nikolai Barth viser nok en gang stabil og god bryting, hvor han til slutt ender opp med Narvik Atletklubb sitt eneste gull denne helgen. Iver Borgen taper knepent mot vinneren av gruppen knøtt 53kg og tar med seg sølvmedalje hjem. Både Nikolai og Iver er brytere som på nyåret er gamle nok til å delta på mesterskap.

-  Vi håper på gode plasseringer for disse både i NNM og NM, sier leder Stian Sivertsen Normann i Narvik Atletklubb.

Nybakken imponerte

Thomas Nybakken er kanskje den av bryterne som imponerte mest. Thomas gikk opp i klasse pojk 53kg og viste ingen respekt overfor sine mye tyngre motstandere. Det endte til slutt med en solid tredjeplass.

-  Dette er meget bra av Thomas Nybakken, påpeker Sivertsen Normann.

Neste stevne er Kiruna 11/11 hvor Atletklubben regner med å stille med den største gruppen med brytere på mange år.

 Mestermøte

 5. november er uttak til Glentons mestermøte i Broby, utenfor Malmö. Her har klubben meldt på fire brytere – Noah Normann, Simon Kuraas Johnsen, Alexander Olsen og Mathias Næss.

 - Dette er et mestermøte for vektklasser, og bryterne må oppgi gode meritter for sesongen 2017. Gjennom disse merittene blir brytere som antas å være blant de 10 beste i Skandinavia, uttatt. Den som har vunnet mest er best, forteller Sivertsen Normann. 

Medaljer med hjem fra Boden:

Gull til Nikolai Barth

Sølv til Noah Normann

Sølv til Iver Borgen

Sølv til Elias Pettersen

Bronse Milian Normann

Bronse Trym Klingan

Bronse Sebastian Munkli

Bronse Thomas Nybakken

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags