Setter Skånland på bryter-kartet

Fem fra skånland: Skånlands nye bryterklubb stilte med fem utøvere til lørdagens stevne, men blir garantert flere neste gang.Begge foto: Jakob Mohus

Fem fra skånland: Skånlands nye bryterklubb stilte med fem utøvere til lørdagens stevne, men blir garantert flere neste gang.Begge foto: Jakob Mohus

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Marcus Birkestrand har drevet med bryting i over femten år. Nå gir han unge brytere på Skånland den samme muligheten.

Lørdag arrangerte Narvik Atletklubb brytestevne i Idrettens Hus. Narvik, Bodø, Kiruna og Fauske var som vanlig representert, men i helga var også to nyoppstartede klubber på plass, nemlig Bø og Skånland.

Fire måneder gammel

For fire måneder siden startet Marcus Birkestrand sammen med sin far Tor Helge Birkestrand opp bryterklubb på Skånland.

– Vi holder til i gymsalen på Evenskjer, og vi har to treninger i uka. Utøverne er seks til seksten år gamle. Vi har en fra Harstad, en fra Bogen, og ellers er det folk fra Evenskjer og Skånland. I det siste har vi hatt veldig mange på trening, sier en fornøyd Marcus Birkestrand.

– Baktanken bak dette er jo at jeg har holdt på med bryting i seksten, sytten år, sier han.

– Jeg har jo lenge tenkt at når jeg flytter tilbake og har blitt etablert, så var planen å starte opp. Så er jo ungene mine med selv, og det er jo ekstra artig, forteller han.

Populært

At initiativet har blitt tatt godt imot på Evenskjer, er det ingen tvil om. 40 til 50 stykker på to parti har vært innom treningene siden oppstarten.

– Dette er en treningsform som folk ikke har sett maken til på Evenskjer. Nå har vi holdt på i fire-fem måneder, og folk som tidligere ikke har klart å ta én armheving, klarer tjue stykker nå, forteller han.

Fem måneder etter oppstarten er den unge treneren klar på hva som blir viktig for den nye bryterklubben fremover.

– I starten nå, blir det viktigste for meg at vi har mange på treningene, og da igjen er det viktigste at det er mye latter på trening, og at vi har det artig. Et godt miljø er basisen i at noe slikt skal kunne utvikle seg, understreker han. Å ha med utøvere på NM i Narvik til neste år kan også være et mål for klubben.

– Det kan være en målsetting ja, men det viktigste er allikevel å beholde de menneskene som er med nå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lørdagens brytestevne var første gang klubben fikk møte utøvere fra andre klubber. Skånland stilte med fem brytere, og en stor heiagjeng i tillegg. Noen vant, og noen tapte, men trener Marcus Birkestrand legger større vekt på at en barriere ble brutt.– Det viktigste de har gjort i dag, er å overvinne frykten. Vi har hatt med en hel heiagjeng som ønsket å se litt på nivået, for det er jo en helt ukjent sport. Men de fleste har sagt at de angrer på at de ikke var med, for de ser jo at det ikke er noe farlig. Vi blir garantert flere neste gang, konstaterer Marcus Birkestrand.

Som ny klubb ønsker Skånland å etablere seg, og få et stabilt treningsoppmøte. Et samarbeid med andre klubber kan også være aktuelt for skånlendingene.

– Vi ønsker jo et samarbeid med Narvik, og Bø, som er den andre nye klubben i området. Dette kan være både treningssamlinger og veksling av erfaring, sier Birkestrand.

Kathrine Johnsen, leder i Narvik atletklubb stiller seg svært positiv til at Skånland og Bø har startet opp egne bryterklubber.

– Det er jo veldig bra å få aktivisert unger også utenfor bygrensa. Vi ser jo på dette som en fordel, i og med at vi kanskje kan samarbeide litt. Kjempeartig med nye klubber, forteller Kathrine Johnsen, og hinter om at andre bør se til Skånland.

– Det øker jo interessen. Kanskje andre plasser starter opp klubber, som for eksempel Harstad?

Send inn tekst og bilder «

Del din sportsopplevelse med oss - som rapporter fra kamper og arrangementer!

Artikkeltags