Gå til sidens hovedinnhold

Første artist-slipp: – Et av de aller største bandene vi har hatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Weezer spiller i Telegrafbukta til sommeren.

Det er en meget entusiastisk buktasjef Lasse Pettersen som kan fortelle om festivalens første artistslipp for neste års festival.

– Weezer! Weezer skal spille i Bukta!

Han hever en knyttneve i været.

Pettersen innrømmer at han ikke bare gleder seg på festivalens vegne.

– Dette er bandet som var med på å definere tida mi på ungdomsskolen og videregående. Jeg spilte i et band på avslutninga av ungdomsskolen, og da hadde vi faktisk et sett med tre Weezer-låter, blant annet, smiler han.

Buktafestivalen har jobbet lenge med å få det amerikanske bandet til Tromsø. Pettersen fremhever naturligvis bandets første plater som de som kanskje huskes best - men legger til at han har til gode å høre en dårlig utgivelse fra dem.

– De har sterke låter om fremmedgjøring, utenforskap - det å være nerd. Likevel har de blitt det kuleste bandet. De kule nerdene, sier han.

Han forteller at kompisen Tord Øverland i The Wombats nylig har vært på turné med Weezer (og Pixies), og han rapporterer om total hitparade.

– Dette er veldig stort for oss. Weezer er kanskje det største bandet vi har hatt i Bukta.

Hva er bakgrunnen for det utsagnet?

– Det er vanskelig å måle band. Men vi kan jo se på historie, relevans, kommersiell suksess og etter hvert økonomi... Ja, de er blant de aller største.

Pettersen opplyser at dette er den første konserten bandet har i Norge siden de spilte på Rockefeller i Oslo i 2001. Bookingen er muliggjort gjennom et samarbeid med Malakoff Rockfestival.

Kommentarer til denne saken