Bussruten fra Narvik er sikret minst ett år til etter passasjervekst

Artikkelen er over 1 år gammel

Stadig flere velger å reise lengre strekninger med Lofotekspressen. Dette gir økte inntekter for bussruten som går mellom Å-Narvik, og sikrer at ruta kan kjøres også til neste år.

DEL

Det melder Nordland fylkeskommune på egne hjemmesider.

I sommer økte Nordland fylkeskommune busstilbudet mellom Å-Narvik. Dette har ført til at antall lengre reiser har økt.

Økt med 40 prosent

-  Vi ser at stadig flere velger å reise lengre strekninger med Lofotekspressen enn tidligere år. Noe som også resulterer i økte inntekter. De to siste årene har inntektene på denne bussruten økt med 40 prosent, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

En av grunnene til at flere reiser lengre enn før er ferjeavganger på Moskenes som Lofotekspressen korresponderer med, samt korrespondanse med flyavganger på Evenes og tog fra Sverige.

- Det at Lofotekspressen går såpass godt gjør at vi kan kjøre samme tilbud til neste år, sier samferdselsråden.

De siste årene har samarbeidet med destinasjonsselskap, kommuner og næringsliv økt. Dette har bidratt til økt fokus på bruk av kollektivtransport i turistnæringen.

-  Travel Pass Nordland har etablerert seg som et reiselivsprodukt, jo flere turister som velger å reise kollektivt jo bedre, mener han.

Med Travel Pass Nordland reiser du så mye du vil med alle fylkeskommunale busser og hurtigbåter i syv dager for under tusen-lappen.

- Ca. 35 prosent av alle reiser skjer i sommermånedene, og 40 prosent av inntektene til Lofotekspressen kommer i sommermånedene, avslutter Eggesvik.

Berømmer fylkeskommunen

Daglig leder i opplevelsesbedriften XXLofoten berømmer fylkeskommunen sog samferdselsavdelingen.

- I denne saken har de vært lydhøre, tatt fatt i utfordringene og gjort gode grep. Lofotekspressen er en kjempebra tilbud for kundene våre og alle andre reisende, og det er veldig fint at det går bra økonomisk. Nå gjelder det å få forutsigbarhet i tilbudet og ikke minst få gjort det kjent for alle potensielle brukere i framtiden, sier Trygve Steen.

Artikkeltags