Labert oppmøte og røde tall - satser på ny byfest

NY GIV: Gjengen bak Byfesten i Narvik, Rune Dahl (tv) og Ole-Eivind Johansen, er tilbake med ny giv og optimisme. I år har de fått nye samarbeidspartnere med på laget, blant annet Narvikguten med Ståle Reinholtsen og Nils Ragnar Jensen. Til høyre Mats Arnøy fra Lindahl.

NY GIV: Gjengen bak Byfesten i Narvik, Rune Dahl (tv) og Ole-Eivind Johansen, er tilbake med ny giv og optimisme. I år har de fått nye samarbeidspartnere med på laget, blant annet Narvikguten med Ståle Reinholtsen og Nils Ragnar Jensen. Til høyre Mats Arnøy fra Lindahl.

Artikkelen er over 5 år gammel

Byfesten i Narvik er tilbake - med ny giv og nye ideer.

DEL

Med nye ideer og ny giv er Byfesten i Narvik tilbake igjen.


– Vi har brukt tenketiden godt. I år gjør vi arrangementet mer intimt og folkelig, og lager gatefest i Dronningensgate, forteller Rune Dahl, festivalsjef for Byfesten i Narvik.


Fjoråret ble ingen stor suksess. Labert oppmøte ga røde tall. Og det var lenge tvil om det skulle bli ny festival.


– Vi har arrangert Byfesten på dugnad i fire år. Det sliter på oss i arrangørstaben, og det hele ble ikke bedre da vi tapte penger i fjor. Men etter noen måneder i tenkeboksen, noen positive og idérike samtaler med nye samarbeidspartnere, så bestemte vi oss for å satse igjen. Vi har virkelig fått gløden og troen tilbake, forteller Dahl.

Kompakt gatefest

I år blir festivalarenaen lagt til Dronningensgate, det samme området hvor det internasjonale matmarkedet var i fjor.


– Her sperrer vi av gata og lager en kompakt gatefest med bord og benker midt i gata. Her blir det serveringstelt og salg av småretter, lokale artister, trubadurer og god stemning fra tidlig formiddag til seint på kvelden, forteller Dahl.


Det internasjonale matmarkedet kommer tilbake også i år, og skal selge sine varer i gata foran Kikindas plass.


– Vi jobber også med å få lokale produsenter og butikker til å vise fram, selge og servere sine produkter. Sannsynligvis blir det også et stort lekeområde for barn midt på torvet.


I år har arrangøren Narvik Event fått med seg Narvikguten med på laget.

Stort barnesykkelritt

På grunn av Arctic Race så har arrangøren valgt å tone ned antallet idrettskonkurranser noe i år.


– Narvik trenger en slik sommerfestival. Skal innbyggerne trives må man lage til gode, sosiale arrangementer for både voksne og barn. Vi vektlegger arrangementer og aktiviteter rettet mot barn, forteller Dahl.


– Vi skal videreføre det utrolig populære barnesykkelrittet i Dronningensgate lørdag og vi skal også arrangere motbakkeløpet fra sentrum og opp til Øvre Fjellheisstasjon søndag. Motbakkeløpet har et godt navn i idrettskretsene, og for oss er det viktig å videreføre disse, sier Dahl.


Jenteløpet/gateløpet på fredag og sykkelrittet for voksne lørdag får en midlertidig pause på ett år.

Det betyr også at det i år ikke blir gjennomført noen TRIPLE-konkurranse.


– Vi er veldig glad for at det allerede har meldt seg flere samarbeidspartnere, men vi har fortsatt behov for flere støttespillere, sier Ole-Eivind Johansen.
 

Artikkeltags