Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen nærmer seg VM-tittelen i hurtigsjakk

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Carlsen ligger svært godt an til å vinne hurtigsjakk-VM for første gang siden 2015. Kun to partier gjenstår etter seieren over Shakhriyar Mamedyarov.

Carlsen fikk en strålende start på dagen da han vant med svarte brikker over Levon Aronian. Armeneren var én av fire spillere som var et halvt poeng bak ledende Carlsen før partiet.

Enda bedre gikk det mot Shakhriyar Mamedyarov i parti 12 av 15. Nordmannen utnyttet Mamedyarovs feil og sikret seg etter hvert et stort overtak. Det hele endte med at asjerbadjaneren ga opp.

Carlsen er med oppe i 10,5 poeng av 13 mulige når to partier gjenstår. 29-åringen har ett poeng ned til amerikanerne Leinier Domínguez og Hikaru Nakamura.

Alt i sin hule hånd

Alt ligger dermed til rette for at Carlsen tar sin tredje VM-tittel i hurtigsjakk. De to forrige titlene kom i 2014 og 2015.

Tidligere lørdag spilte Carlsen remis mot Vachier-Lagrave, som topper verdensrankingen i hurtigsjakk. Franskmannen var regnet som en av nordmannens argeste rivaler om VM-tittelen.

Vachier-Lagrave er i likhet med Mamedyarov, Aronian og Wang Hao halvannet poeng bak Carlsen når to partier gjenstår.

Carlsen ble verdensmester i hurtigsjakk i 2014 og 2015. Han er regjerende mester i lynsjakk og langsjakk.

Tok ledelsen fredag

Etter en brukbar start på mesterskapet, med to seire og tre remis torsdag, løftet Carlsen seg stort fredag. Riktignok startet det med to remis også der før nordmannen vant sine tre siste partier for dagen og tok ledelsen i VM.

Carlsen er regjerende mester i lynsjakk og langsjakk.

VM i lyn- og hurtigsjakk spilles i Moskva fra 26. til 30. desember. Hurtigsjakkpartiene spilles de tre første dagene, mens lynsjakkpartiene avgjøres de to siste dagene.

Kommentarer til denne saken