I mars kommer det to cruiseskip til Narvik. Det første kommer neste fredag, 10. mars.

De to skipene, i tillegg til et som skal komme i juni er de foreløpig eneste cruiseskipene som kommer til Narvik i 2017. I 2018 er det allerede åtte skip som har meldt sin ankomst, mens det for 2019 er ni skip som skal til Narvik.

– 2019 ser ut til å bli et bra år, sier Grethe Parker, cruisekoordinator hos Narvik Havn.

Fortsatt planlegges anløpene for vår og sommeren 2019. Det kan komme flere enn ni cruiseskip fullastet med turister til Narvik på dagsturer i 2019.

– Hvorfor bare tre skip i år?

– Det har jeg ikke noe fornuftig svar på. Det er ikke for at vi har gjort noe feil, det har bare blitt sånn av en eller annen grunn, sier Grethe Parker.

Nå ser de fram i tid, og arbeidet de legger ned nå i dag, får de se resultatene av to, tre år fram i tid. Vel 60 prosent av passasjerene drar på utflukter, og tilbudet har etter hvert blitt stort. Mange av turistene går for «de vanlige», fjellheisen, Krigsmuseet og en tur med toget.

– Og så har vi Polar Park selvfølgelig, Njalasouka Adventures, hundesledekjøring, skuterkjøring og fisketur på programmet, sier Grethe Parker.

For turistene som kommer nå den 10. blir det togtur, fjellehis og museumet, mange nok må melde seg på aktivitetene på forhånd.

På Visit Narvik har de allerede kjøpt inn ekstra suvenirer, og de skal være ekstra på jobb.

– Det blir storinnrykk hver gang det kommer cruiseskip, sier Lise Janita Hansen i Visit Narvik.