Ingrid Øgsnes, datter til Sølvi og Anders Øgsnes i Narvik, er cyberingeniør i Forsvaret. Hun driver også med en annerledes-sport. På høyt nivå.

Militær femkamp

Den utflyttede jenta fra Narvik satser i militær femkamp. Tidligere i sesongen deltok hun i internasjonal konkurranse i Tyskland. I slutten av august har 23-åringen møtt verdens beste i sporten. Med konkurrenter fra land som Kina, Brasil og Ecuador. VM i 2023 gikk i nabolandet Sverige - i Halmstad.

23-åringen stilte i en kvinneklasse med 26 andre konkurrenter, som en av fire kvinnelige deltakere fra landet i nord. Jenta fra Narvik ble beste norske utøver i klassen - med 16. plass. Det er hun fornøyd med.

– Det var jo mitt første VM, og konkurransen var hard. Flere av de jeg møtte er profesjonelle utøvere, sier hun. Og legger til:

– Jeg var mest med for å lære.

NM neste

Beste øvelse av de fem føler Ingrid var i hinderløypa.

Sesongen er ikke over med den ferske 16. plassen i VM. Nå venter et nytt høydepunkt. Der Ingrid har noe å slå i bordet med fra i fjor.

– Sesongens store mål for meg er NM på Lillehammer om vel en måned. Her skal jeg prøve å forsvare gullet mitt fra i fjor, sier hun.

Ingrid Øgsnes holder til i Bergen. Der er hun stasjonert på fregatt i Forsvaret.

– Jeg har egen plass å bo, og deler på tiden i leilighet og på fregatt. Jeg kan være ute på havet i tre uker, så to hjemme, avslutter hun.