Narvik-komiker vant humorpris

Dag Sørås

Dag Sørås Foto:

Dag Sørås (41) vant prisen for Årets Sceneshow da Humorprisen 2019 ble delt ut sist helg.

DEL

Den nyetablerte Humorprisen ble delt ut på Christiania Teater i Oslo fredag kveld. Det ble delt ut åtte priser til landets morsomste på skjerm og scene.

Prisutdelingen er resultatet av et initiativ tatt av Morten Ramm (40) og Trond Kvernstrøm (52), etter at de for ei tid tilbake så behovet for en ny humorpris – da Komiprisen har fokusert mye på scene og revy. Det skrev VG i november.

Utdelingen har fått mest oppmerksomhet fordi alle vinnerne var menn, og at ingen av de kvinnelige kandidatene nådde opp.

Det fikk Sigrid Bonde Tusvik til å forlate i protest – og flere har rast i mediene etter prisutdelingen.

En av kategoriene hvor det faktisk også var kvinner nominert, var nettopp kategorien «Årets sceneshow».

Dag Sørås vant prisen for showet Emokrati.

De andre nominerte var Hege Schøyen, Linn Skåber og Cecilie Steinamann Ness – Tre elefanter og Christoffer Schelderup med Tro, Hat & Kjærlighet.

Den som vant flest priser var Kevin Vågnes for Parterapi.

Dag Sørås

Dag Sørås er født 9. januar 1978 og er fra Narvik.

Han har tidligere vunnet prisen for beste nykommer under Komiprisen 2007, Stå opp-prisen i 2012 og han ble årets stand-up komiker under Komiprisen i 2016.

Han debuterte som komiker i Trondheim i 2002, og driver nå med stand-up på heltid.

Han bor i Oslo og er medeier i selskapet iStage Entertainment.

Sørås satt opp sitt første solo stand-up show, «D-Dag Live!» i 2012, og fulgte opp med «Kognitiv Dissonans» i 2014. Fra høsten 2014 ledet han også radioprogrammet «Sannhetsministeriet» på NRK P2 i tre sesonger.

Våren 2016 turnerte han store deler av Norge med showet Ekkokammer. For showet ble han kåret til årets stand-up komiker under Komiprisen 2016.

Våren 2017 debuterte han som fast panelmedlem i nylanseringen av Mandagsklubben på TVNorge med Anne Rimmen som programleder. Sørås avsluttet hvert program med sin egen vinkling på en aktuell nyhetssak.

Mot slutten av 2017 startet Sørås opp podcasten Dialogisk med Ole Gunnar Tjomlid.

Våren 2018 la han ut på veien med sitt nye show Emokrati.

Kilde: WikipediaWikipedia

Artikkeltags